Kijk ook eens op

Volg onsOlympia's Tour: Kooistra wint in Offenbeek

Zaterdag 15 september 2018

Elite men - Marten Kooistra heeft de macht gegrepen in Olympia's Tour. In een rit met start en finish in Offenbeek (Reuver) was de Fries van SEG Racing de snelste van een kopgroep van zeventien.

Lionel Taminiaux eindigde op de tweede stek, Marijn van den Berg (Delta) werd derde.

Waar het klassement na de eerste rit op slot zat - en alleen de boniseconden tijdverschillen veroorzaakten - reed al snel in de rit een groep van zeventien weg die het volhield tot het einde. Behalve Kooistra was ook ploeggenoot Thymen Arensman ook Lars van den Berg, Danny van der Tuuk, Alex Molenaar, Marijn van den Berg, Jarno Mobach, Chiel Schulten, Arjan Arentsen en Bryan Bouwmans.

Kooistra neemt ook de leiding. Vanmiddag wacht de renners een tijdrit van negen kilometer.

"Ik had dit vanmorgen niet verwacht"  zei Marten Kooistra na de huldiging. "Het leek op papier toch weer op een massasprint uit te draaien. Maar de mannen van Sunweb - de ploeg van leider Max Kanter - waren al een aantal keren achter vluchters aan gesprongen. Toen er ook nog eens wind bleek te staan achter op het parcours, deed zich toch een kans voor. We waren met zeventien renners weg en het draaide eigenlijk direct. Dan ga je natuurlijk wel hopen dat er iets mogelijk is. En dat bleek het geval."

De renner van SEG Racing Academy won ook de etappe en ging daarmee met nog eens zes tellen extra bonificatie aan de haal. In het klassement heeft hij nu dertien seconden voorsprong op Marijn van den Berg en zeventien op Gijs Meijer, beiden van Delta. Max Kanter - die startte in de gele leiderstrui - kijkt plots tegen achttien tellen achterstand aan. "Natuurlijk waren er ook mannen die niet hadden meegedraaid en nog fris waren. Die probeerden in de finale hun slag te slaan. Maar ik kon toch de dagzege pakken. Nu is het afwachten wat er verder voor me inzit."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl