Kijk ook eens op

Volg onsJohansen rijdt Kooistra uit het geel in OT

Zaterdag 15 september 2018

Elite men - De vijfde (B) etappe van Olympia's Tour - een individuele tijdrit in Offenbeek - is gewonnen door Johan Price-Pejtersen.

Hij hield Edoardo Affini drie tellen achter zich.

De gele leiderstrui werd heroverd door Julius Johansen, die vrijdag Max Kanter en vanmorgen Marten Kooistra de leiding zag overnemen. Johansen leidde vanaf de winst in de openingsrit in Assen. Nu werd de Deen derde en pakte hij 35 seconden op Kooistra.

In het klassement heeft Johansen dertien tellen voorsprong op Kooistra, derde is Ide Schelling op achttien seconden. Tweevoudig ritwinnaar Max Kanter is vierde op twintig tellen.

Johansen zag de tactiek van deze dag perfect uitkomen. "We wilden vanochtend graag een kopgroep de boniseconden laten pakken en Sunweb laten werken om de trui te verdedigen. Ik denk dat Kanter vanmorgen toch veel energie verspeeld heeft. Het was wel zo dat de groep iets te veel tijd nam naar onze zin, maar aan de andere kant hebben we ons kunnen sparen. Die kracht konden we in de tijdrit kwijt. Heel mooi dat mijn ploeggenoot hier wint en ik derde word. Mijn tijdritten zijn nog wat wisselvallig, maar hier was mijn rit tegen de klok dik in orde. Nu is het hopen dat we de eindzege kunnen binnen halen. Als er waaiers ontstaan is het opletten, maar ik heb een sterke ploeg om de zaken recht te zetten."

Dagwinnaar Petjersen had zich vooraf wel voorin de uitslag bedacht. "Ik had naar de deelnemerslijst gekeken en me onder de besten gerekend. Maar winnen van onder andere de Europees kampioen tijdrijden Eduardo Affini is weer iets anders. De sleutel voor mijn succes is vandaag het indelen van de tijdrit geweest. Ik had niet de snelste tussentijd, omdat ik me wat gespaard had in het eerste stuk. In het tweede deel was er wat tegenwind en als je dan te veel gegeven had, zou je dat bezuren. Maar mijn tactiek en indeling klopte dus. Voor ons is deze ronde zeer succesvol tot nog toe, maar we willen graag het geel mee naar Denemarken nemen."

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl