Kijk ook eens op

Volg onsJohansen wint Olympia's Tour

Zondag 16 september 2018

Elite men - Julius Johansen heeft Olympia' s Tour gewonnen. De slotrit ging naar Marijn van den Berg van Delta Cycling Rotterdam.

Hij won de sprint van een groep van vijftien renners die in een spectaculaire slotrit sprintte voor de winst in Beneden-Leeuwen.

Marijn van den Berg bleek de snelste of misschien wel de slimste van de vijftien. "We waren met drie man mee in de vlucht van de dag en Sjoerd Bax en Justin Timmermans zeiden mij me rustig te houden en me op de sprint te richten. Ik was gebrand op een succes. Ik voelde me de hele week al goed en heb mezelf opgepept om het hier dan ook af te maken. Ik ben heel blij met dit succes. Ik verraste de anderen door voor de laatste bocht de sprint aan te gaan, ik wist dat het niet ver meer was. Zo hield ik het net."

Julius Johansen was bij de les in de slotrit - hij was in tegenstelling tot Ide Schelling en Max Kanter - mee met de eerste groep. Hoewel de groep met genoemde renners tot op minder dan tien seconden naderde, bleef de groep van eerst achttien en later vijftien vooruit. "Ik ben zeker heel blij met deze winst. Deze wedstrijd is me op het lijf geschreven. Ik ben geen klimmer, maar een wedstrijd op het vlakke heeft mijn voorkeur. De tijdrit was zeker ook in mijn voordeel, maar ik vind het mooi dat ik met een aanval het eerste geel in handen kreeg op dinsdag in Assen. Ook bijzonder is het dat ik de eerste Deen ben die de wedstrijd wint. Ik ben mijn ploeggenoot Rasmus Bogh dankbaar, hij was vandaag bij me, waar de andere ploeggenoten verrast werden."

De 19-jarige winnaar weet dat er veel oud-winnaars tot de profrangen wist door te dringen. "Dat is ook mijn doel. Maar voorlopig ligt mijn focus op de combinatie weg en baan, ik zou graag met de achtervolgingsploeg naar de Olympische Spelen van Tokio. En daarna prof worden zou heel mooi zijn."

De wedstrijd finishte op een alternatieve plek door een aanrijding in de finishstraat. Helaas bleek deze een dodelijke afloop te hebben

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl