Bouwmeester wint omloop finale clubcompetitie

Zaterdag 22 september 2018

Women - Sanne Bouwmeester uit Westerbork, rijdend voor WV De Kannibaal, heeft zaterdag de openingsomloop van het finaleweekend van de clubcompetitie gewonnen.

Tekst en foto: Rudie Ottens

Na bijna 107 kilometer had Bouwmeester enkele millimeters voorsprong op klassementsleidster Danique Braam uit Veenwouden (Jan van Arckel). De twee maakten vanaf de tweede ronde deel uit van een kopgroep van twaalf rensters, waarbij Jan van Arckel met vier en De Kannibaal, het Adelaar Ladies Cycling Team en Team Drenthe met twee vrouwen waren vertegenwoordigd. In de derde ronde moest Lonneke Uneken (Team Drenthe) de groep laten gaan en even later vielen ook Mylene de Zoete (Jan van Arckel) en Judith Bloem (Adelaar Ladies CT) weg uit de kopgroep, zodat er nog negen rensters voor over bleven. De negen draaiden prima op het zware parcours waar bijna overal wind tegen stond. Gestaag werd de voorsprong op de achtervolgende groep groter en groter en achter in het veld was het een groot slagveld.

Slechts 37 van de 83 gestarte vrouwen haalden de finish. In de laatste ronde waren er nog een aantal speldenprikken van onder andere Mareille Meijering, maar zij werd net zo snel weer gegrepen door de andere koploopsters. Dit was koren op de molen van Sanne Bouwmeester, die hoefde niets te doen. In de finishstraat leek Danique Braam of Eva Bijwaard (Swabo Ladies) de winst te pakken maar vanuit geslagen positie was het Bouwmeester, die als een speer langszij sprintte en met zeer miniem verschil Braam verschalkte op de eindstreep. Bijwaard mocht als derde vrouw op het podium plaats nemen.

Sanne Bouwmeester was na afloop toch wel verrast, dat ze de winst nog pakte: ,,Overal was het volle bak wind, we wisten dat er daardoor veel groepen zouden ontstaan. We draaiden goed door in de kopgroep en de voorsprong liep steeds verder op. Ik sprintte op de vierde plaats en dacht even 'dat wordt hem niet meer'. Maar ze vielen stil en ik kwam er toch nog heel hard overheen. Omdat Mareille in de slotronde een paar keer was gedemarreerd moest de rest die gaten steeds dicht rijden en hoefde ik niets te doen,'' aldus een blije winnares na afloop.

Later dit weekeinde volgen nog een ploegentijdrit en een criterium.

Later vandaag rijden de mannen de omloop.

1 13 Sanne Bouwmeester Westerbork WV de Kannibaal 3:09:59 

2 6 Danique Braam Veenwouden Jan van Arckel 

3 37 Eva Bijwaard Hillegom Swabo Ladies 

4 29 Annet Pit Zwolle Adelaar Ladies Cycling Team 

5 4 Bente van Teeseling Abcoude Jan van Arckel 

6 3 Charlotte Kool Kortenhoef Jan van Arckel

 7 12 Mareille Meijering Utrecht WV de Kannibaal 0:07 

8 20 Minke Bakker Monster Restore Cycling Team 0:57 

9 54 Maike van der Duin Assen Clubcombiteam Drenthe 

10 41 Anne Marijn van der Graaf Enschede NWVG-uplus 5:18 

11 22 Phaedra Krol Heerde Restore Cycling Team 5:21 

12 36 Marissa Baks Alphen Aan Den Rijn Swabo Ladies 

13 2 Evy Kuijpers Lierop Jan van Arckel 5:37 

14 9 Floor Weerink Groningen WV de Kannibaal

15 55 Lonneke Uneken Veendam Clubcombiteam Drenthe 

Foto: © Rudie Ottens

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl