Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schulting naar tweede Roemeense zege

Zaterdag 22 september 2018

Elite men - Monkey Town zet de succesvolle reeks in de Turul Romaniei verder. De ploeg won alweer de derde van vier etappes.

Peter Schulting - de winnaar van de openingsrit - wist opnieuw een overwinning te boeken. Gisteren won ploeggenoot (stagiair) Jeen de Jong.

De renner uit Lemele trok op zestig kilometer van de streep ten aanval en arriveerde solo in Targoviste. "Veel had ik niet meer over, maar het was genoeg. In de kopgroep draaide het op een gegeven moment niet meer zo, er was wat onvrede over het meedraaien. Ik reed op kop, de man die achter me inpikte had geen zin in nog een kopbeurt en zo reed ik weg. Iedereen keek elkaar aan en ze gaven me de voorsprong cadeau, het lijkt wel of ze er niet van geleerd hadden dat het me eerder lukte om zo te winnen. Maar ik had er zelf aanvankelijk ook een hard hoofd in, zei tegen mijn ploegleider dat het een kansloze missie leek. Met de wind deels tegen en met oplopende stukken was het niet ideaal, maar het lijkt mijn nieuwe specialisme om een lange solo tot een goed einde te brengen." 

Foto: © Sportfoto Archieffoto Peter Schulting

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl