Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen Vuelta voor Kruijswijk

Vrijdag 09 augustus 2013

Elite men - Steven Kruijswijk mist de Vuelta. De renner van Belkin ondergaat volgens De Telegraaf op 24 september een operatie aan de liesslagader. De reden voor de operatie is een knik in het bloedvat en een vernauwing van de ader. Eerder dit jaar reed de 26-jarige coureur de Giro, maar kon hij niet voldoen aan de verwachtingen die men van hem had.

"Het is niet leuk, maar ik was opgelucht toen het onderzoek onlangs uitwees dat dit probleem de reden is voor de mindere resultaten”, zegt Kruijswijk, die tot de ingreep gewoon blijft koersen.

"Vijf jaar geleden ben ik ook al onder het mes geweest. Destijds betrof het een kleine operatie, waarbij de knik in de ader werd verholpen door ’m los te maken. Nu wordt het wel iets anders. Er zijn meer risico’s aan verbonden, maar ik ben zoveel topsporter dat ik niet twijfel."

"Tot twee jaar geleden kon ik in de Giro met de beste tien bergop meekomen. Dit jaar lukte me dat niet meer. Ik wil gewoon de kans die laatste tien, vijftien procent die er toen ontbraken om de stap naar de wereldtop te maken, weer krijgen. Met deze belemmering gaat dat sowieso niet. Dus wordt de keuze makkelijker”, aldus de 26-jarige Nuenenaar."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl