Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renners Vacansoleil-DCM voelen de druk

Vrijdag 09 augustus 2013

Elite men - Na het afhaken van de hoofdsponsoren Vacansoleil en DCM is het hoogst onzeker of  het Nederlandse WorldTour-team volgend jaar wel door kan gaan. Die onzekerheid maakt dat de renners van de ploeg zich de komende weken willen profiteren. Zoals vandaag in de Tour de l’Ain.

Bert-Jan Lindeman had deze zomer een meningsverschil met zijn team over het rijden van de Tour de France. De Drent vond dat hij de Franse ronde had moeten rijden, zijn ploeg Vacansoleil-DCM liet hem thuis. Het heeft de verhouding niet zodanig vertroebeld dat hij koste wat kost weg wil bij de formatie. “Wanneer het management een nieuwe hoofdsponsor vindt, teken ik zo weer bij, we zijn volwassen mensen en een meningsverschil moet kunnen.”

Professionaliteit

Het is diezelfde professionaliteit die hij bij de renners weer ziet op dit moment. “We kunnen nu niet allemaal in paniek als individuen de koers in gaan op zoek naar een mogelijkheid om onszelf te laten zien, om prestaties te leveren moet je er als team staan. Maar natuurlijk voel je de onzekerheid wel toenemen bij de koers, ook bij het personeel.”

Tweedejaars prof Lindeman zou het zonde vinden als met de ploeg ook hij uit het peloton gaat verdwijnen. "Ik heb net voor mezelf uitgevonden dat ik in het eendaagse werk in het voor- en najaar in Noord-Europa toekomst heb. Ik kan dat terrein aan – ook als er heuvels in het parcours zijn opgenomen – en eindig nu in de subtop. Maar om in de echt grote koersen voor de winst mee te doen, moet ik nog een paar jaar de kans krijgen en vooral ook sterker worden. Dit najaar wil ik met een uitschieter alvast mijn mogelijkheden tonen, een podiumplaats of een zege is waar ik op inzet. En hopelijk wordt mijn talent dan herkend.”

Martijn Keizer

Ook Martijn Keizer hoopt dat zijn loopbaan nog niet voorbij hoeft te zijn. “Mijn zaakwaarnemer is om zich heen aan het kijken, er zijn gesprekken gaande. Hoe eerder er ergens een handtekening staat, hoe minder stress er is en hoe beter het fietsen ook gaat. Een paar mooie resultaten erbij helpen daarbij altijd natuurlijk. Het was al de planning dat ik dit najaar in koersen als de Tour de l’Ain en Tour de Limousin voor eigen kansen kon gaan, dat heeft niets met de huidige situatie te maken.”

In de Ronde van Denemarken merkte Keizer er nog weinig van dat alle renners alleen maar bezig met hun eigen toekomst. “Denemarken was inderdaad heel apart. Er waren etappes voor heel veel renners uit onze ploeg, die ervoor hadden kunnen kiezen hun eigen kans konden gaan. Maar ik denk dat we met z’n allen met de neus dezelfde kant op waren gericht om het beste resultaat als ploeg te behalen. Dat iedereen ook aan zijn eigen toekomst dacht, ik merkte het niet. Maar het zou stiekem wel in ieders achterhoofd hebben mee gespeeld.”

Tijdritten

Keizer hoopt de tijd te krijgen zich verder te profileren als tijdrijder. “Ik was negende in de tijdrit in Denemarken en  wil me zeker verder op dit onderdeel specialiseren. De top bereiken is lastig, het wordt moeilijk om tegen mannen als Wiggins, Cancellara en Martin op te boksen, maar ik hoop me wel verder te ontwikkelen. Voor mij is het niet alleen de tijdrit die telt , ook het jezelf en het team laten zien in de ontsnappingen – wat ik graag doe – is belangrijk om interessant te zijn voor eventuele nieuwe teams.” Beide renners rijden vandaag voor Vacansoleil-DCM in de Tour de l’Ain.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl