Van Vleuten zevende met gebroken knie op WK

Zaterdag 29 september 2018

Women - Annemiek van Vleuten eindigde als zevende op het WK en bleek na afloop haar knie te hebben gebroken. Ze kampte direct na de wedstrijd nog met dubbele gevoelens.

"Ik heb denk ik de ideale voorzet gegeven voor Anna" zei de wereldkampioene tijdrijden verwijzend naar haar openingsaanval, die gevolgd werd door de gouden solo van Van der Breggen. "Maar ik was ook gewoon heel goed vandaag. Het parcours lag me en ik weet dat deze kans niet snel meer zal komen. Ik denk dat we het uiteindelijk met Nederland het heel goed hebben gedaan. Maar er gingen wel veel emoties door me heen toen ik de laatste ronden reed."

Van haar knie kreeg ze pas na afloop echt last. "Als je blijft fietsen, gaat het wel, maar direct daarna kon ik niet meer lopen. De knie voelde heel instabiel na de wedstrijd. Uiteindelijk was ik ondanks de pijnlijke knie toch heel goed. Toen ik mijn aanval plaatste, was dat op negentig procent. Ik had verwacht dat we het beiden vaker moesten proberen.Maar de rest zat op hun limiet, waarna ze geen antwoord meer hadden op de aanval van Anna."

Na afloop bleek Van Vleuten haar knie te hebben gebroken, ze is drie maanden uit de roulatie.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl