Kijk ook eens op

Volg onsPeter Schep verruilt KNWU voor EF-Drapac

Donderdag 04 oktober 2018

Elite men - Na sprintcoach Bill Huck verlaat ook Peter Schep de KNWU. Hij was belast met de duuronderdelen bij de wielerbond.

Schep gaat per 1 januari aan de slag als performance manager bij EF Drapac. "Het is een bijzondere kans die op mijn pad komt om aan de slag te gaan bij een World Tour ploeg als EF Education First – Drapac p/b Cannondale. Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb bij de KNWU en midden in een olympische cyclus zit richting Tokyo2020, kan ik deze kans niet voorbij laten gaan. Voor de sporters verandert er uiteraard wel wat met een nieuwe coach. Echter heb ik het programma richting het WK in Polen helemaal uitgestippeld en zo kan de overgang naar de nieuwe coach heel soepel verlopen. De ploeg geeft ook alle medewerking, zodat ik mijn werk bij de KNWU zo goed mogelijk kan afsluiten en mijn sporters nog kan begeleiden tijdens de wereldbekers van dit jaar. Ik ben de KNWU dankbaar voor de kans en het vertrouwen, die ik eerst als renner en nu als coach in alle jaren heb ervaren”.

Directeur Thorwald Veneberg van de KNWU zegt: “Het is een hele mooie mogelijkheid voor Peter om aan de slag te gaan in de World Tour en daar hebben wij alle begrip voor. De afgelopen jaren heeft Peter een goed fundament gelegd voor zijn groep sporters waar zijn opvolger op voort kan borduren richting 2019 en Tokyo2020. Momenteel zijn wij bezig om zo snel mogelijk een opvolger aan te trekken”.

Schep was succesvol met de duuronderdelen de afgelopen jaren. Met name het WK op de baan in Apeldoorn vormde (achteraf) en prachtig slotakkoord.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl