Kijk ook eens op

Volg onsDelta gooit het over een andere boeg

Vrijdag 12 oktober 2018

Elite men - De status “continental” is voor de wielerformatie Delta Cycling Rotterdam in gevaar gekomen sinds Leen de Rijke het hoofdsponsorschap ter beschikking heeft gesteld. 

‘We zouden graag een echte wielerliefhebber als Leen de Rijke, die veel voor Delta Cycling heeft, en nog, betekent, een opvolger willen presenteren, maar hebben deze tot op heden nog niet gevonden’, acht general-manager Frank Kwanten van Delta Cycling Rotterdam de kans gering om in 2019 met een continentale wielerformatie in het strijdperk te komen. "We konden de renners geen zekerheid meer geven, dus hebben we hen geadviseerd om naar een andere ploeg uit te zien.’  Zo hebben renners als Jason van Dalen, Jens van den Dool, Marijn van den Berg (allen Metec-TKH), Luuc Bugter (Beat Cycling Club), Adriaan Janssen (Monkey Town) en Justin Timmermans (Roompot Nederlandse Loterij) reeds onderdak gevonden bij een ander team. "Komt er een echte wielerliefhebber, die ons als hoofdsponsor voor een jaar of vijf zekerheid wil geven om op continental niveau door te gaan, dan zullen wij natuurlijk geen nee zeggen. Om aan de UCI verplichtingen te voldoen ben je als continental team als snel twee ton verder. Wij willen niet meedoen aan de wildgroei, die je bij sommige semiprofteams om je heen ziet. Wij kiezen net als SEG Racing Academy met onder andere een bewegingswetenschapper en trainers voor het opleiden van jonge talenten, proberen hen verder te helpen."

De Campus

Delta Cycling Rotterdam is meer dan een wielerteam dat koers maakt op internationaal wielerniveau. Zo hebben de coureurs en begeleiding op De Campus in de Vijverhofstraat 122 in Rotterdam een eigen clubhuis. "We krijgen heel veel fietsers en wielerliefhebbers in De Campus over de vloer" sluit Frank Kwanten af. "We hebben een heel netwerk opgebouwd van mensen en sponsoren, die weten dat we voor de stad Rotterdam met iets leuks bezig zijn. Maar willen we ons zichtbaar met de wielerploeg blijven profileren, dan hebben we een wielerhobbyist nodig als Leen de Rijke die geld heeft te besteden om het hoofdsponsorschap op zich te willen nemen. Bedrijven die iets met sport willen hebben de keuze uit diverse sportondernemingen. We hebben grote sponsoren die een leuk project steunen, willen sponsoren. Fietsers verder brengen. Of je nu fietst met een rugnummer of een rugtas. Bij deze missie sloten partijen als Specialized, Hanos, Univé en Cargill zich het afgelopen jaar aan. Verschillende projecten zorgden ervoor dat fietsers vooruitgingen. Zo willen we ook kijken om jonge talenten verder te helpen."Het team van Delta Cycling Rotterdam hoopt daarnaast nog altijd op een hoofdsponsor. "De koffie op onze campus in Rotterdam staat klaar." (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto/Bart HazenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl