Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Hummel herovert leiding in Noorwegen

Zaterdag 10 augustus 2013

Elite men - Kenny van Hummel - winnaar van de openingsetappe van de Arctic Race of Norway - heeft de leiding heroverd in deze Noorse etappekoers. De sprinter van Vacansoleil-DCM werd tweede achter ritwinnaar Nikias Arndt in de derde etappe en wist via de boniseconden weer voorbij Thor Hushovd te schuiven.

Van Hummels ploeggenoot Barry Markus - donderdag al tweede - eindigde op een derde stek. Arndt schonk zijn team Argos-Shimano het eerste ritsucces in deze ronde, waar de drie Nederlandse WorldTour-teams nadrukkelijk aanwezig zijn deze week.

Eerst teleurgesteld

Van Hummel mocht weer op het podium plaats nemen. "Eigenlijk gokte ik op de ritwinst. Ik had het wiel van Thor Hushovd gekozen en wilde mijn tweede etappezege behalen. Daarom was ik na afloop ook best teleurgesteld dat ik niet eerste maar tweede was geworden. Zondag wil ik mijn leiderstrui gaan verdedigen, ik ga er alles aan doen om deze wedstrijd door deze prachtige omgeving op mijn naam te brengen." In het klassement gaat Van Hummel - die ook leider in het puntenklassement is - Hushovd drie tellen vooraf. Barry Markus is derde op zes seconden van zijn leidende ploeggenoot.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl