Kijk ook eens op

Volg onsLucinda Brand slaat EK Veld over

Woensdag 24 oktober 2018

Offroad - Lucinda Brand heeft besloten het Europees Kampioenschap op het veld niet in haar programma op te nemen. De nummer twee van het EK in 2017 en 2018 verwacht niet op tijd in vorm te zijn.

Die beslissing nam ze overigens al toen ze haar seizoensplanning maakte. De Nederlands kampioene debuteerde dinsdagavond in Woerden met een derde plaats. De ruim anderhalve week richting het EK in Rosmalen (4 november) vindt ze te kort om zich in topvorm te rijden.

"Ik was vorig jaar in Tabor heel dicht bij de Europese titel, werd daar nipt geklopt door Sanne Cant. Maar dat is reden te meer om juist alleen het EK te willen rijden wanneer ik weer echt voor de titel mee kan doen. Omdat ik het veldrijden combineer met het wegwielrennen en ik echt even rust moest na het WK in Innsbruck, zal ik pas later echt in topvorm zijn. Woerden - een mooie Nederlandse cross - wilde ik meepikken. Natuurlijk is het jammer dat ik niet voor eigen publiek in Rosmalen kan schitteren, maar ik moet mijn piek noodgedwongen later in het seizoen leggen."

Haar eerste topcross wordt nu Gavere op 11 november.

Foto: © Sportfoto

 
 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl