Kijk ook eens op

Volg onsSuccesvolle Kanjers behouden oostelijke insteek

Woensdag 24 oktober 2018

Elite men - De selectie van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam bestaat in seizoen 2019 uit acht nieuwe renners.

De ploeg die zich afficheert als opleidingsploeg van Oost-Nederland biedt vier junioren uit deze regio de mogelijkheid om door te groeien naar de beloften. Daarnaast versterkt Jasper Hamelink de ploeg. Hij brengt acht jaar continentale ervaring (CT Jo Piels en Metec-TKH) mee. Hier maakten we onlangs al melding van. 

Het opleiden van talentvolle coureurs uit de regio is een van de doelstellingen van het SensaKanjers voor Kanjers Cyclingteam. Maar liefst zes nieuwkomers zijn volgend jaar nog belofte. Jip Steman (Zutphen), Sam Gademan (Beek), Jesse Morsink (Enter) en Bastiaan de Blom (Zeewolde) zijn de vier junioren die doorstromen. Ook de negentienjarige Jentje Huntink (Drempt) en de twintigjarige Per Wiggers (Oldenzaal) krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Naast Hamelink (28) is Jasper Plender (26) uit Almelo de tweede elite-coureur die wordt toegevoegd aan de selectie. Hij reed voorgaande jaren bij VolkerWessels-Merckx. 

Winnaar Clubcompetitie

Dankzij de winst in de Clubcompetitie mag het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zich beste club van Nederland noemen. Eind september wist de ploeg het klassement in het regelmatigheidsklassement over dertien koersen veilig te stellen. Samen met het Nederlands Kampioenschap in 2015 is deze titel een van de grootste successen van de ploeg. 

De selectie voor 2019 bestaat uit negentien renners. Naast de acht nieuwkomers zijn dit Joren Bloem, Lars de Bot, Arjan Hofman, Jelle Johannink, Gijs Leemreize, Maarten Lubbers, Mark Schreurs, Rens te Stroet, Sven Tellegen, Christian Varweg, Jurriaan Vos. 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl