Loes Gunnewijk nu ook bondscoach vrouwen

Donderdag 08 november 2018

Women - De huidige bondscoach van de junior-vrouwen, Loes Gunnewijk, wordt per 1 januari 2019 de nieuwe bondscoach van de dames-junioren, -beloften en -elite op de weg.

De voormalig Nederlands kampioene op de weg en tijdrit is al bondscoach van de junior-vrouwen. Gunnewijk breidt haar functie dan ook uit met de beloften- en elite-vrouwen en wordt daarmee bondscoach van de gehele vrouwenselectie. Zij volgt Thorwald Veneberg op, die met Chantal Blaak (2017), Anna van der Breggen (2018) de wereldkampioene op de weg in zijn gelederen had en twee keer goud won met Annemiek van Vleuten op de tijdrit. Veneberg is directeur van de KNWU geworden samen met Margo de Vries.

Loes Gunnewijk is enthousiast over haar nieuwe functie die ze vanaf 2019 bekleedt: “Het is supermooi dat ik verantwoordelijk word voor de gehele selectie. Zo kan ik de talenten nóg beter volgen, kan ik ze langer coachen en zie ik beter hoe ze zich ontwikkelen. Je weet wat er speelt en kan door de samenwerking met de teams de talentontwikkeling doorzetten. Dit geldt dan ook zeker voor de belofte-vrouwen, omdat we daar moeten zorgen voor nieuwe aanwas richting de elite-vrouwen. Bij de elite hebben we momenteel uiteraard een hele mooie en sterke groep staan en blijven we doen waar we al lange tijd mee bezig zijn; goed blijven rijden en presteren op de kampioenschappen.”

Gunnewijk heeft als renster nog gekoerst met een aantal rensters die nu bij de elite-vrouwen de dienst uitmaken.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl