Kijk ook eens op

Volg onsMet Blummel is VolkerWessels-Merckx compleet

Maandag 12 november 2018

Elite men - Met het aantrekken van Robin Blummel is de selectie van het oostelijke clubteam VolkerWessels-Merckx compleet. Net als Timo de Jong is Blummel afkomstig van Destil-Parkhotel.

Andere aanwinsten zijn Lennart Reijtenbagh, Nick van der Meer,  Nils Wolfenbuttel, Lorenzo Harbers, Peter Schulting, Tijmen Eising Max Kroonen, Jord Baak, Nick Brabander, Niels van Eekeren en Ruben Buitendijk. Van de huidige ploeg blijven Gert-Jan Bosman, Chiel Schulten, Koen Paalman, Sven Nijhuis en Rochez Harbers.

"We hebben achttien man en dat was ons streefgetal" vertelt manager Allard Engels. "Maar die laatste plekken zouden we alleen invullen bij beschikbaarheid van voldoende kwaliteit. Dat gebeurde eigenlijk op het moment dat Blummel en De Jong vrij kwamen. Samen met Peter Schulting, Tijmen Eising, Gert-Jan Bosman en Nick van der Meer hebben we daarmee sterke troeven in huis. Maar onze ploeg is ook in balans qua leeftijd, ook omdat we een aantal junioren de kans geven door te stromen. Ik denk dat we opnieuw een stap vooruit gezet hebben met dit team richting 2019."

Engels verloor met Jeff Vermeulen (gestopt) en Jelle Wolsink (vertrok deze zomer naar Vlasman) wel twee veelwinnaars. Voorlopig blijft Schulting behouden voor de ploeg. De renner uit Lemele won de Tacx Pro Classic. Maar op dit moment is er geen nieuwe werkgever in beeld voor hem. "We hadden het hem gegund, maar aan de andere kant heeft Peter bij ons de kans om ook aan zijn maatschappelijke toekomst te werken. We zijn blij voorlopig over hem te kunnen beschikken."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl