Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renshaw verrast zichzelf met zege in Eneco Tour

Maandag 12 augustus 2013

Elite men - Mark Renshaw heeft de eerste etappe gewonnen van de Eneco Tour. De Australiër van team Belkin ontsnapte in de laatste twee kilometer en kwam met een kleine voorsprong op het peloton over de finish in Ardooie. ‘Dit is een grote verrassing.’

Renshaw reed in de straten van Ardooie op kop voor Theo Bos, maar toen de Nederlander expres een gaatje liet vallen, wist Renshaw dat dit zijn kans was. “Het was ontzettend zwaar het laatste stuk, maar ik heb het gered. Dit is een grote verrassing. Ik ben enorm blij dat ik mijn eerste zege heb behaald in het shirt van Belkin.”

Renshaw mag dinsdag ook vertrekken in de witte leiderstrui. “Ik weet niet wat onze tactiek gaat worden. Morgen rijden we waarschijnlijk gewoon weer voor Theo Bos, hij is onze beste man voor de sprint.”

Lars Boom en Taylor Phinney mengden zich in de finale (nadat drie vroege vluchters – De Vreese, Jakobs en Verraes – waren teruggepakt) in de strijd om de bonificatieseconden. Boom won die sprint en liet daarmee zien dat hij opnieuw voor de eindzege gaat. Van Bradley Wiggins kan dat niet gezegd worden. De Britse voormalig Tourwinnaar verloor in de finale de aansluiting met het peloton en lijkt kansloos voor de eindzege.

 

Foto: SF-George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl