Kijk ook eens op

Volg onsRonde van Noord-Holland ook in 2019

Vrijdag 23 november 2018

Elite men - De (prof)ronde van Noord-Holland wordt ook in 2019 georganiseerd. Het weekeinde van zaterdag 8 en zondag 9 juni is door de KNWU gereserveerd voor de ‘nieuwe’ Ronde van Noord-Holland.

Afgelopen woensdag 21 november is definitief vast komen te staan, dat de Ronde dan meteen deel uitmaakt van de Topcompetitie. Vooralsnog zet de nieuwe organisatie, ambitieus in op een tweedaagse. Op dag éen  wordt gestart met een proloog, waarna een aantal grote omlopen volgt en dan op de zondag de klassieker door de provincie. De nieuwe organisatie is inmiddels in gesprek met een aantal gemeenten die geïnteresseerd zijn om als start- en finishplaats te fungeren 

Het nieuwe organisatiecomité bestaat uit wielerenthousiastelingen die hun sporen verdiend hebben bij bekende Noord-Hollandse wielerverenigingen als West-Frisia , Alcmaria Victrix en de Meertour. In het nieuwe bestuur bekende namen uit de Noord-Hollandse wielersport. Onder meer Liesbeth Bakker, Engel Hopman en Tino Haakman maken deel uit van het bestuur.

Voorzitter Koos Venema: "Toen het bericht kwam dat de Ronde zou stoppen, hebben we meteen met een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken. De Ronde mag wat ons betreft niet verdwijnen. Inmiddels zijn we zover dat er een tienkoppig bestuur is. Overigens hebben wij in de afgelopen maanden ook veel aan de adviezen gehad van het oude bestuur en organisatie die hun brede kennis, jarenlange ervaring en de nodige sponsorcontacten met ons hebben gedeeld. Dat is heel waardevol."

Piet de Wit, bestuurslid van de oude organisatie: "Wij zijn als voormalige organisatoren bijzonder blij dat de Ronde gered lijkt. Het zou zonde zijn als een wielermonument zoals de Ronde van Noord-Holland verdwijnt. Dat doembeeld is nu van tafel en wij hebben alle vertrouwen in de nieuwe organisatie en wensen hen alle succes."

"We wilden natuurlijk eerst enige zekerheid hebben qua kader en"mogelijkheden om ‘ja’ te kunnen zeggen tegen de oude organisatie. Die is er inmiddels en dat betekent dat we er nu vol gas tegenaan gaan. Een evenement als de Ronde van Noord-Holland kan niet zonder goede sponsoren en we hopen dan ook dat het bedrijfsleven ons initiatief wil ondersteunen. Het belangrijkste is, dat de Ronde van Noord-Holland blijft bestaan en dat betekent dat we op korte termijn nog veel moeten organiseren. Ik denk daarbij aan de beveiliging en begeleiding van de koers. Met de  mensen die nu hun hand hebben opgestoken en met de ervaring van de oude organisatie, heb ik alle vertrouwen in dat we de Ronde ook in 2019 kunnen rijden" aldus Koos Venema.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl