Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jasper Ockeloen opvolger Lars Boom in Wijk aan Zee

Zondag 25 november 2018

Offroad - Jasper Ockeloen heeft de Subaru BeachBattle in Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De tweevoudig Europees strandkampioen liet onder de rook van de Hoogovens achtereenvolgens Bram Rood en Rick van Breda achter zich. Tessa Neefjes zegevierde bij de vrouwen.

Dan Rolandus

Jasper Ockeloen (Monkey Town), die in september ook al de zege voor zich opeiste in de zomereditie in Wijk aan Zee, nam vanaf de Dorpsweide in het dorp Wijk aan Zee richting strand met achter zich een kleine 750 mountainbikers meteen de leiding. De in Amstelveen woonachtige Dordtenaar kreeg Bram Rood (KMC-Fruit to Go) in zijn wiel mee. Het duo worstelde zich in de eerste van vijf rondes door de SunSea Chicane (voor het eerst in het gevarieerde en technische parcours opgenomen) en liet vervolgens de hielen zien aan de achtervolgers. ‘’Het was snel gebeurd’’, stelde Bram Rood. ‘’De samenwerking was perfect, al merkte ik wel dat Jasper een stuk sterker was. Toen hij in de laatste ronde voor de start en finish wegsprong, had ik moeite om weer in het ritme te komen. Eenmaal in het ritme was hij gevlogen. Al met al heb ik een fijne wedstrijd gereden en ben ik dik tevreden met mijn tweede plaats.’’ Bram Rood rijdt in het strandseizoen weer volop mee voor de prijzen. Zo behaalde werd de Noord-Hollander zevende in de openingsrace de Brabant Beach Battle in Eersel, werd achtste in Hoek van Holland-Den Helder, negende in Katwijk en behaalde vorige week zondag in Petten zijn eerste overwinning. ‘’In de Beach Battle kreeg ik pech en HvH-DH is altijd een aparte race. Ik lag in Katwijk op podiumkoers, maar ik reed in de laatste kilometer lek. Ik hoop na de Dijk tot Dijkrace aanstaande zondag in Den Helder op het EK in Scheveningen op een podiumplaats. Let wel, ik rijd altijd voor de overwinning, maar reëel gezien is Jasper Ockeloen de te kloppen man. Hij verkeert in grootse vorm. Ik hoop dat de kwaliteit van het strand gewoon slecht is en hoop daarnaast verstoken te blijven van pech. Een podiumplaats is het hoogst haalbare, dus we gaan het zien’’, aldus de inwoner van Broek op Langedijk.

Lars Boom

Voor Jasper Ockeloen was het na de zomereditie in Wijk aan Zee, de Brabant Beach Battle, Berck sur Mère in Frankrijk en Katwijk alweer zijn vijfde strandzege. ‘’De samenwerking met Bram was goed, maar ik wilde in de laatste ronde geen risico nemen en ben weg gesprongen. De opvolger van tweevoudig winnaar in Wijk aan Zee, Lars Boom, gaat het komende weekend eerst nog voor de overwinning in Koksijde en de Dijk tot Dijkrace in Den Helder, waarna het EK Strandrace in Scheveningen wacht. ‘’Ik ga natuurlijk proberen om voor de derde keer Europees kampioen te worden, maar dat zal met Lars Boom niet eenvoudig worden. Lars is toch een leveltje hoger, heb hem nog nooit geklopt. Ik hoop dat me het nu wel zal lukken, maar het zal zwaar genoeg worden.’’ Rick van Breda (Monkey Town) passeerde de streep voor de deur van de Sunsea Bar als derde. Oud-prof Erik Dekker finishte als vierde. Het talrijk opgekomen publiek (‘’Het stond bij start en finish aan beide zijden dik drie rijen dik, meer dan bij een criterium’’, aldus KNWU afgevaardigde Martin Pieterse, DR) zag bij de vrouwen Tessa Neefjes uit Wervershoof zegevieren. Lola Bakker uit Den Burg en Romana Carfora uit Akersloot completeerden het podium.

Uitslag Subaru Beach Battle Wijk aan Zee voor licentiehouders mannen: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Bram Rood (Broek op Langedijk), 3. Rick van Breda (Den Helder), 4. Erik Dekker (Hedel), 5. Ike Groen (Tuitjenhorn), 6. Stijn Appel (Spanbroek), 7. Roy Beukers (Petten), 8. Wessel Krul (Enkhuizen), 9. Laurens ten Dam (Maastricht), 10. Sem Huitema (Schoorl).

Foto: ExventureEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl