Kijk ook eens op

Volg onsTopcompetitie mannen op zoek naar buitenlandse teams

Dinsdag 27 november 2018

Elite men - De organisatie achter de topcompetitie voor mannen gaat op zoek naar buitenlandse teams om het vaste deelnemersveld aan te vullen.

Het probleem is dat er in 2019 minder continentale teams zijn met het wegvallen van Destil-Parkhotel en Delta en dat na SEG Racing Academy ook BEAT Cycling Club heeft aangegeven niet meer tot het vaste deelnemersveld van de reeks te willen behoren. Dat betekent in de praktijk dat alleen Metec-TKH, Alecto, Monkey Town en Vlasman nog het clubniveau ontstijgen.

De flirt met buitenlandse teams is opmerkelijk omdat de topcompetitie enkele jaren geleden nadrukkelijk koos voor de nationale kaart en wedstrijden als de Ster van Zwolle vroeg de internationale kalender te verlaten. Maar om kritiek over een 'clubcompetitie-plus' voor te zijn, wordt gekeken of buitenlandse ploegen de gehele reeks willen rijden. 

BEAT laat weten een enkel programma te rijden met hun team en vanwege ook Belgische belangen zich niet volledig aan de Nederlandse reeks te willen verplichten.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl