BeNe Ladies Tour start in 2019 en 2020 in Utrecht

Vrijdag 30 november 2018

Women - De zesde editie van de BeNe Ladies Tour start komende zomer op donderdag 18 juli met een proloog in Utrecht.  De wedtrijd wordt gehouden van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019. Utrecht is ook in 2020 de startplaats en heeft een optie voor 2021.

Organisator Geert Stevens: “We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een fantastische ervaring zijn om door Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel van Utrecht, te kunnen koersen. De start van de proloog is bij Castellum Hoge Woerd, de plek waar de Romeinen ooit de grens bewaakten. De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’ want de aankomststreek wordt getrokken temidden van het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn op de Parijsboulevard”.

Sportwethouder Maarten van Ooijen van de gemeente Utrecht kijkt uit naar het wielerspektakel: “Met de Giro d’Italia in 2010, de Grand Départ in 2015 en mogelijk ook de Vuelta in 2020 hebben we de grootste wielerrondes van de mannen in Utrecht ontvangen. Het is geweldig om nu ook de top van het vrouwenwielrennen een podium te kunnen bieden. Met de komst van de BeNe Ladies Tour gaan we er weer een groot feest van maken!”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl