Van der Breggen wielrenster van het jaar

Maandag 03 december 2018

Women - Anna van der Breggen is in Den Bosch tot wielrenster van het jaar uitgeroepen. Eerder kreeg de Zwolse al in 2015 en 2016 de Keetie van Oosten-Hage Trofee.

Genomineerd waren Chantal Blaak, Anna van der Breggen, Laura Smulders, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Kirsten Wild.

Met de wereldtitel, de winst in de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik was het een goed seizoen voor de Overijsselse. Toch had ze zichzelf op voorhand niet rijk gerekend.

"Ik ben er stil van. Eigenlijk was ik blij dat ik niet in de schoenen van de jury stond. Ook gezien de concurrentie. Kirsten Wild is drie keer wereldkampioene op de baan, Annemieke won de titel op de  tijdrit. Wij hebben allemaal dit seizoen onze prijzen gehaald, nu was het aan de jury om te oordelen. Maar ik moet zeggen dat ik het Kirsten ook gegund had om hier te winnen. Het is moeilijk die titels met elkaar te vergelijken. Mijn voorjaar en de wereldtitel zullen de doorslag hebben gegeven. Op het laatste ben ik zelf het meest trots. Ik heb er lang naar toe gewerkt om deze wereldtitel te behalen. Ik ben heel trots op deze trofee maar vooral ook dat ik in de mooie  regentrui mag fietsen volgend jaar."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl