Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Demare rijdt Renshaw uit leiderstrui

Dinsdag 13 augustus 2013

Elite men - Arnaud Demare heeft de tweede etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Fransman van FDJ was in Vorst de snelste in een sprint bergop. Philippe Gilbert (BMC) werd tweede, Tyler Farrar (Garmin) derde. Mark Renshaw (Belkin) reed in de finale lek en verloor mede daardoor zijn leiderstrui.

Renshaw kreeg de lekke band op zo’n twee kilometer voor de streep. De jury oordeelde dat hij dezelfde finishtijd zou krijgen als het peloton, maar omdat Demare op de finish weer een klein gaatje had op de eerste grote groep, verloor Renshaw toch zijn leiderstrui toch aan de Fransman. Voor Demare was het alweer zijn negende zege dit seizoen. “Er zat een klein stukje vlak in de laatste kilometer, daar ben ik vol aangegaan. Ik zag al die grote mannen zitten en was verrast dat ze me niet meer voorbij kwamen. Ik ben ontzettend blij dat ik niet meer werd bijgehaald.”

Vroege vluchters
De finale barstte los op zo’n tien kilometer voor het einde, toen de voorsprong van de vroege vluchters  - Laurens De Vreese, Tim Declerq (beide Topsport Vlaanderen), Mathew Hayman (Team Sky), Gediminas Bagdonas (Ag2R) – onder de minuut zakte. De vier werden op zo’n drie kilometer voor het einde gepakt, waarna een grote groep zich opmaakte voor de sprint. De aankomst in Vorst (bij Brussel) liep behoorlijk omhoog, maar sprinter Demare bleek over genoeg kracht te beschikken om een klassiekerspecialist als Gilbert voor zich te houden.

Boom attent
Lars Boom reed opnieuw attent. De Belkin-renner sprintte mee en kwam als negende over de streep. In het algemeen klassement staat e titelverdediger vijfde op 7 seconden van Demare. Zijn ploegmaat Renshaw is tweede op 3 seconden.

Foto: Eneco Tour

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl