Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars Boom Europees kampioen strandrace (+video)

Zondag 09 december 2018

Offroad - Lars Boom is in Scheveningen Europees kampioen strandrace geworden.

Dan Rolandus

‘‘Het was heel pittig, maar een leuke race’’, glunderde Lars Boom van oor tot oor. ‘’We waren vanaf de start al meteen met zes man vooruit, waarna er twee man (Roy Beukers en de Franse kampioen Benoit Daeminck, DR) weg vielen. We bleven met z’n vieren (verder Bram Imming, Richard Jansen, Bram Rood, DR) over, een sterke groep. De samenwerking was goed, zijn ook lang bij elkaar gebleven. In de tweede ronde ben ik bij de strandopgang bij Katwijk van hen weggelopen, kon alleen Richard nog volgen. Toen hij wat afzwakte, ben ik van hem weggereden. Nogmaals, het was wel pittig, het lopen bij de op- en afgangen was door het mulle zand best lastig, maar met de fiets over mijn schouder ging het goed’’, aldus analyseerde Lars Boom, die naar Spanje zal afreizen, zijn race.

Al snel bij de start voor de deur van het Kurhaus in Scheveningen formeerde zich een kopgroep van zes man met Lars Boom, Bram Imming, Richard Jansen, Bram Rood, de Franse kampioen Benoit Daeminck en Roy Beukers. De laatste twee vielen net na het passeren van De Pier af, waarop vier sterke mannen langs de stormachtige vloedlijn van de Noordzeekust als een carrousel ronddraaiden. Uittredend Europees kampioen Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek, Stijn Appel en de Belg Jelle Hanzeeuw en Tim Kerkhof waren de naaste achtervolgers, terwijl Mike Teunissen en Thijs Zonneveld zich in de derde groep probeerden naar voren te worstelen. Na de eerste doorkomst op de Boulevard werd de jacht op de vier leiders geopend.

Lars Boom maakte met de fiets over de schouder tempo bij de strandopgang van Katwijk. Bram Rood met Bram Imming in zijn wiel moesten passen, terwijl Richard Jansen weer kon aanklampen bij Lars Boom. Op het moment dat Jansen verslapte, zette Boom nog een tandje bij. De toekomstige coureur van de ProTour equipe van Roompot-Charles toog met de volle zeewind op de kop richting finish naar de fel begeerde Europese trui. Mike Teunissen peurde er uiteindelijk toch nog een tweede plaats uit. De krachten van Bram Rood en Richard Jansen vloeiden uit de benen. Mike Teunissen met Bram Imming in het wiel gingen vervolgens op voor plaats twee. Mike Teunissen bleek uiteindelijk de rapste, terwijl Imming zich tevreden stelde met plaats drie. ‘’Ik ben bij het eerste keerpunt gevallen, waardoor ik in de tweede groep belandde’’, jammerde Mike Teunissen. ‘’We zijn gewoon doorgereden, kwamen ook dichterbij. Ik heb de groep losgereden, ben uiteindelijk met Jasper Ockeloen nog voorin gekomen, waarna ik van Jasper ben weggereden en over Bram Imming naar de tweede plaats poefte. ’’, aldus Mike Teunissen.

Bram Imming zat nog bij te komen van zijn inspanningen. ‘’Het podium was onze doelstelling en dat hebben we met keihard werken bereikt’’, stelde Bram Imming zich tevreden met de tweede plaats. We zaten er na het eerste keerpunt met twee man (Richard Jansen, DR) bij. Ik keek om en zag dat we een flink gat hadden geslagen en opperde met de harde wind in de rug het tempo hoog te houden. In de tweede rond was het spel op de wagen. Toen Lars met Richard vooruit zaten, pakte ik het wiel van Bram Rood. We wilden hoe dan ook op het podium komen. Daarna was het beste er bij Richard af en ben ik achter Bram Rood door gereden. Ockeloen en Teunissen kwamen dichterbij. Uiteindelijk kwamen Mike Teunissen en ik voorop te zitten waarop hij mij klopte. Maar de doelstelling hebben we bereikt.’’ Robbert de Nijs was al snel uit koers. ‘’In een poging om in het wiel van Lars Boom te komen, reed ik lek op een kei’’, baalde de mountainbiker uit Noord-Holland, de voor het seizoen 2019 op zoek is naar een nieuwe sponsor. Jasper Ockeloen (Monkey Town) zag een derde Europese trui al snel in rook opgaan. ‘‘Bij de start ging het al mis, waardoor ik nooit meer echt voorin heb kunnen komen.’’

 

Dat het Europees Kampioenschap voor vrouwen zou gaan tussen Pauliena Rooijakkers en Riejanne Markus lag voor de hand. Het Wilhelmus zou uiteindelijk klinken voor Pauliena Rooijakkers. Nadat de teamgenoten van Waow Deals de hele koers hadden samen gereden, reed Rooijakkers bij de strandopgang van De Pier definitief weg van haar belaagster. Rozanne Slik (Groupama FDJ) finishte als derde. ‘’We waren bij de start al meteen weg. Tessa Neefjes zat er nog even bij, maar uiteindelijk bleef ik met Riejanne over. Ik liep bij de looppassage aanvankelijk weg van Riejanne, maar zij kwam tegen de wind in toch weer terug. Op het laatste stuk ben bij De Pier ben ik van haar weggereden’’, aldus de kersverse Europese strandkampioene, die morgen met Riejanne Markus uitvliegt naar warmere om zich bij haar ploeggenoten in het Spaanse Denia (Calpe) te voegen.

 

 

Foto: © Sportfoto

 

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl