Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dutch Food Valley Classic op nippertje gered

Woensdag 14 augustus 2013

Elite men - De Dutch Food Valley Classic gaat dit jaar toch door, dat heeft de organisatie zojuist bevestigd. De gaten in de begroting konden op het laatste moment nog worden gedicht, waardoor de UCI 1.1-wedstrijd op vrijdag 23 augustus verreden kan worden.

De Dutch Food Valley Classic heeft dit jaar vijf WorldTour-teams aan het vertrek, behalve Belkin, Argos-Shimano en Vacansoleil-DCM gaat het om Cannondale en Lotto-Belisol. Tot nog toe zijn er achttien teams gecontracteerd. Koersdirecteur Thijs Zonneveld reageert opgelucht op het nieuws dat op het laatste moment nog aanvullende sponsoring is gevonden, waardoor de wedstrijd alsnog door kan gaan. "Als je van de kalender verdwijnt, is het maar de vraag of je die plek weer terug kunt krijgen. Het geeft ons iets meer lucht om voor 2015 nog meer vernieuwingen door te voeren, in 2014 zullen we daarvan alvast een aantal nieuwe maatregelen kunnen doorvoeren, zoals een nieuwe start- en finishtijd - om meer publiek naar de wedstrijd te trekken - en het rijden met zes renners. Daardoor verwacht ik minder controle op de wedstrijd, waardoor een massasprint minder vanzelfsprekend wordt." Als het aan Zonneveld ligt, wordt de wedstrijd ook voor het laatst onder de huidige naam verreden.

Slapeloze nachten

Organisator Job van Schuppen had er slapelozen nachten van gehad, zo erkende hij woensdagmorgen. "Het is wel een serieuze test geweest, dat kan ik niet ontkennen. Maar we komen hier sterker uit en hopen met onze vernieuwingen zelfs een voorbeeld voor andere organisatoren te worden." Burgemeest Kolff van Veenendaal speelde een bemiddelende rol in de afgelopen periode. "Hij heeft de belangen van deze wedstrijd voor Veenendaal benadrukt bij het bedrijfsleven. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl