Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tim Veldt interim -wedstrijdcoach baan KNWU

Dinsdag 18 december 2018

Track - Tim Veldt is bij de wereldbekerwedstrijd in Hong Kong en het WK in Pruskow de interim-baancoach voor de duuronderdelen van de KNWU. Hij combineert die rol met zijn werkzaamheden voor de sprinters van BEAT.

Tim Veldt zal vanaf 1 januari tot en met het einde van het baanseizoen als coach tijdens de wedstrijden van de duurrenners fungeren in verband met het vertrek van Peter Schep. De duurselectie wordt op dagelijkse basis begeleid door Adriaan Helmantel en Fulco van Gulik.

Tim Veldt: “Voor een wielrenner is er ieder jaar een kans om een wereldkampioenschap te rijden en je sportcarrière te bekronen met succes op dit toernooi, maar door het vertrek van hun coach Peter Schep wordt dat proces verstoord. Ik voel me betrokken om ze te helpen een goed WK te rijden. Nadat de KNWU bij ons heeft aangeklopt, zijn we om tafel gegaan om te bespreken hoe we dit kunnen realiseren in combinatie met mijn rol als coach van de baanploeg van BEAT Cycling Club. Ik zal de wedstrijdbegeleiding van de duurrenners op mij nemen tot en met het WK. BEAT zal als commercieel team niet actief zijn op de wereldbeker in Hong Kong en daarom past deze opdracht dus goed in mijn schema.”

KNWU-directeur Thorwald Veneberg: “Ik ben blij dat Tim deze rol wil invullen voor ons en wij zijn BEAT Cycling Club ook dankbaar voor deze tijdelijke oplossing. Tim is voor ons geen onbekende als voormalig lid van de nationale baanselectie en ook de meeste renners kennen hem nog uit die periode. Ik ben ervan overtuigd dat Tim samen met Adriaan en Fulco de selectie goed kan ondersteunen in de laatste wereldbeker en de wereldkampioenschappen in Polen. Daarna gaan we dit traject evalueren en samen overleggen of en hoe we het traject tot en met de Spelen van Tokio vorm gaan geven.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl