Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Lijke maakt overstap naar Belkin

Woensdag 14 augustus 2013

Elite men - Nick van der Lijke heeft een tweejarig profcontract getekend bij Belkin. De beloftevolle renner komt over van het Rabobank Development Team. "Het is een eer om tussen de profs van Belkin te mogen koersen", aldus Van der Lijke.

Ook de teammanager van het Rabobank Development team, Arthur van Dongen, is blij te melden dat na Daan Olivier (Argos-Shimano), Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) en Rick Zabel  (BMC) er nu nog een renner de overstap maakt naar de profs. “Nick heeft een goede opleidingsperiode binnen het Rabobank Development Team gehad en veel progressie geboekt. Hij is klaar voor de overstap", vertelt van Dongen.

Ruimte voor nieuwe aanwas

“Dit is prachtig voor het Nederlandse wielrennen. Ik denk dat hij bij Belkin Pro Cycling helemaal op zijn plek zit. Mooi om te zien dat vierdejaars beloften nu de ruimte maken voor nieuwe aanwas binnen het team. Zoals de doorstroom binnen het Rabobank Development team nu loopt, is precies zoals bedoeld", vervolgt de teammanager, die onlangs Jasper Bovenhuis en Marco Minnaard liet weten dat er per 1 januari geen plek meer voor hen is. 

Van der Lijke zelf blikt terug op een mooie periode, maar kijkt ook vooruit. “Ik heb vier succesvolle opleidingsjaren bij het Rabobank Development Team achter de rug. Dankzij de goede begeleiding ben ik klaar voor het profpeloton. Het is een eer om tussen de bestaande profs van Belkin Pro Cycling te mogen koersen.” Van der Lijke won dit jaar onder meer de Beverbeek Classic plus de tijdrit en het eindklassement van de Kreiz Breizh. 

Foto: (c) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl