Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stybar verrast sprinters, Boom derde

Woensdag 14 augustus 2013

Elite men - Opnieuw geen massasprint in de Eneco Tour. In de derde etappe, die finishte op de vlakke Brouwersdam in Zeeland, was de zege voor Zdenek Stybar. De Tsjech van Omega Pharma-QuickStep was het snelste van een kopgroep van vier  met daarin ook Lars Boom.

Het groepje (Boom, Stybar, Richeze, Roelandts) reed in de laatste kilometer weg uit het peloton. Iedereen rekende op een massasprint, maar omdat Andre Greipel een gaatje liet vallen, konden de vier wegrijden. Stybar bleek van de koplopers het sterkst. “Wij reden voor Petachhi, maar door die actie van Greipel waren we ineens weg. Pas 200 meter voor de streep wist ik dat we echt voor de zege zouden gaan sprinten. Ik heb lang gewacht want ik wist dat het zwaar was. Tijdens de plaatselijke doorkomst hier, sprintte ik namelijk ook al mee voor de bonificatie. Het is hier helemaal open en er staat wind op kop.”

Boom tweede in klassement
Arnaud Demare blijft leider in het algemeen klassement. Maar Lars Boom nadert hem tot op één seconde. De Belkin-renner, titelverdediger in de Eneco Tour, staat er goed voor met het oog op het tweede gedeelte van de Eneco Tour. Stybar is derde op drie seconden en ook met hem moet rekening worden gehouden voor het klassement. “Jammer dat ik gisteren vijf seconden verloor, anders had ik vandaag de leiderstrui aan mogen trekken. Ik heb vandaag goede zaken gedaan, maar het wordt nog een lastige week.”

Foto: Eneco Tour



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl