Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen heeft vol programma richting WK

Donderdag 15 augustus 2013

Women - Anna van der Breggen hoopt eind september opnieuw te vlammen op het wereldkampioenschap op de weg in Florence, nadat ze vorig jaar als meesterknecht van de latere kampioene Marianne Vos zelf nog vijfde werd in Limburg. Ze denkt baat te hebben bij een vol programma.

De renster van het Sengers Cycling Team somt op wat er allemaal op haar programma staat de komende weken en dan valt op dat ze weinig wedstrijden over slaat de komende periode. Zij rijdt namelijk de twee wereldbekerwedstrijden in Zweden, de Trophée d’Or, de WB in Plouay, de Boels Rental Ladies Tour en de Ronde van Toscane. “Het is de komende periode zaak om goed in vorm te komen voor het WK en daar heb ik een flink aantal wedstrijden voor uitgezocht. Maar het draait niet alleen om het WK de komende weken, natuurlijk hoop ik in de komende weken ook voor podiumplaatsen mee te doen, nadat ik dit jaar al vaak vierde was in belangrijke wedstrijden als de Waalse Pijl. Uiteindelijk is het wel mijn doel om op het WK in mijn beste conditie aan de start te staan. Het is nog te vroeg om over een beschermde rol in Florence te praten, ik moet eerst bewijzen wat ik kan en dan is het nog aan de bondscoach om te bepalen wat de tactiek is.”

Teams voor het kiezen

Ondertussen heeft de Hasseltse de ploegen voor het uitkiezen, daar waar ze voor het seizoen 2012 nog moest leuren langs de teams en uiteindelijk via schoonzus Geerike Schreurs bij Sengers terecht kwam. “De komende weken moet duidelijk worden waar mijn toekomst ligt. Er zijn er meerdere zeer interessante opties. Rabobank hoort daar bij, maar er zijn ook andere teams van vergelijkbare grootte die mij gepolst hebben. Ik moet nu echt een beslissing nemen die goed is voor mijn toekomst en daar wil ik zorgvuldig over nadenken.” Haar huidige team Sengers is officieel ook nog in de race.   

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl