Kijk ook eens op

Volg onsVan der Poel pakt zege nummer 18

Woensdag 26 december 2018

Offroad - Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Heusden-Zolder gewonnen.

Iets meer dan twee ronden zag van der Poel het aan vanaf de tweede rij, daarna vond hij het welletjes. Net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn begon hij aan zijn solo die hem naar de winst bracht op het circuit van Heusden-Zolder.

Voor de Europees kampioen was het al weer de achttiende overwinning van het seizoen. ““Ik heb niet bewust gewacht, het tempo lag gewoon echt hoog. Net voor halfweg koers zag ik mijn moment. Ik versnelde en kreeg een gat van ongeveer een halve minuut. Ik ben dan blijven rijden en heb mijn solo met succes kunnen afronden. Van Aert kwam nog sterk opzetten. Hij is beter aan het worden, dat merk ik ook. Ik ga mij niet focussen op de wereldbeker. Ik ga Pontchâteau niet rijden. Ik ga 10 dagen naar Spanje gaan ter voorbereiding van het WK. Dat is een van mijn grote doelen.”aldus een tevreden Van der Poel na de wedstrijd. Op vijftien seconden werd wereldkampioen Van Aert tweede. Joris Nieuwenhuis was met de derde plek de tweede Nederlander op het podium.

Mijn prestatie in Namen gaf me veel vertrouwen. Ik had het lastig nadat ik probeerde Wout van Aert te volgen. In de slotfase wisten er nog bijna twee renners aan te sluiten, dat was mentaal lastig, maar ik wist het vol te houden."

David van der Poel werd zevende, Lars van der Haar achtste en Corné van Kessel negende.

Foto: © Sportfoto-Piet ScholzEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl