Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Laurens ten Dam blijft bij Belkin

Donderdag 15 augustus 2013

Elite men - Laurens ten Dam fiest ook volgend seizoen voor Belkin. De Nederlandse klimmer die zo voortreffelijk reed in de Ronde van Frankrijk, heeft zijn contract met twee jaar verlengd. "Ik zag geen reden om weg te gaan", aldus de hoofdrolspeler.

Volgens ploegleider Nico Verhoeven krijgt Ten Dam in de toekomst meer ruimte om voor eigen kansen te rijden. “Laurens heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij grote rondes aankan. In de afgelopen Tour kreeg hij de ruimte om voor zijn eigen kansen te rijden en heeft het ondanks de druk uitstekend gedaan”, stelt Verhoeven.

 
“In de toekomst zal hij vaker een vrije rol krijgen in grote rondes. De komende Vuelta is hij samen met Bauke Mollema onze kopman. We hebben als ploeg veel vertrouwen in Laurens.”
 
Ten Dam, die ook bij andere ploegen terecht kon, is blij dat hij bij Belkin blijft. "Ik ben heel tevreden bij deze ploeg. Ik heb fijne ploegmaten en ploegleiders. Ik heb me hier goed ontwikkeld en ben blij met de kansen die ik heb gekregen en krijg. Eerlijk gezegd, zag ik geen reden om te vertrekken. Met dit contract kan ik nog zeker twee jaar op hoog niveau koersen. De grote rondes zijn mijn ding en daar blijf ik mij op concentreren."
 
Foto (c) Sportfoto/George Deswijzen


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl