Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Panhuyzen, Vader en Beemer verlaten Habitat

Maandag 31 december 2018

Offroad - Het Habitat Mountainbiketeam heeft afscheid genomen van Beneluxkampioen Kevin Panhuyzen, Milan Vader en Frank Beemer. Daarvoor in de plaats komen nieuwe jonge talenten die het team klaar wil stomen voor het grote werk.

Twee talenten die het team gaan versterken zijn Iris van der Pol (20) uit het Drentse Diever en Dirkje Cox (22) uit het Limburgse Lemiers. Daarnaast is het team nog op zoek naar een marathontopper. Dat wordt naast opleiding richting XCO ook een speerpunt van het team.

Van der Pol solliciteerde zelf bij het team. ,,Ik had gezien welke stappen Anne Tauber en Milan Vader hadden gezet binnen het team en welke doorgroeimogelijkheden er zijn dus ik dacht ik ga solliciteren en toen ik hoorde dat ik mocht komen was ik echt superblij’’, aldus Van der Pol. Ook Cox was in de wolken toen ze op school een appje van haar vader kreeg dat ze bij het team mocht komen. ,,Het bouwen van huizen in ontwikkelingslanden spreekt mij enorm aan en ik hoop door Habitat uit te dragen daar een steentje aan bij te kunnen dragen’’, zegt Cox.

Het Habitat Mountainbiketeam gaat zich weer focussen op het opleiden van jonge talenten, iets wat ook heel goed past bij de ontwikkelingsdoelstellingen waar Habitat voor staat. Dat het team daar goed in is bewees het in de recente geschiedenis nog door het opleiden van Anne Terpstra en Anne Tauber. Beide dames maken nu deel uit van de wereldtop. In november werd de ploeg verrast door het vertrek van coach Tim Heemskerk naar Jumbo-Visma. ,,Tim maakt een prachtige promotie en die gunnen we hem van harte,’’ aldus teammanager Maarten Kemperman.

Vlak daarna gaf Milan Vader te kennen dat hij de overstap ging maken naar een topteam in het buitenland. ,,In mijn weg naar Tokio is het tijd voor een nieuwe stap’’, verklaart Vader. Kemperman: ,, Ook hem gunnen we deze promotie natuurlijk maar het was toen te kort dag om naast Kevin Panhuyzen nog een renner te vinden op worldcupniveau. Daarom hebben we Kevin aangeboden om voor hem elders onderdak te vinden om de stijgende lijn in zijn prestaties niet te onderbreken en met Frank hadden we eerder al afgesproken dat onze wegen gingen scheiden.’’

Kemperman vervolgt; ,,Dit biedt ons tevens de kans om onze organisatie nog beter neer te zetten zodat we onze renners een professionele begeleiding kunnen bieden om ze naar een hoger niveau te tillen.’’ Het Habitat Mountainbiketeam wordt gesteund door een grote groep trouwe sponsors waardoor het team de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. ,,We gaan weer doen waar we goed in zijn dus in binnen- en buitenland gaat men zeker weer van ons horen.

Foto: Habitat



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl