Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels kijkt uit naar eerste Tour Down Under

Maandag 07 januari 2019

Elite men - Wout Poels kijkt reikhalzend uit naar de start van zijn seizoen. In zijn eerste Tour Down Under hoopt hij direct op niveau te acteren, maar zijn echte doelen zijn de Ardennen-klassiekers en de Tour de France.

Voor de Limburger van Team Sky begon het seizoen vroeger dan anders. "Ik had nog nooit de Tour Down Under gereden, maar het leek me een interessante wedstrijd om eens te rijden. In overleg met de ploegleiding heb ik besloten deze etappekoers in mijn schema op te nemen. Ik ben speciaal wat eerder naar Australie afgereisd. Vanwege het tijdsverschil, maar ook omdat het hier nu zomer is. Met temperaturen van boven de dertig graden hebben we hier al flink gezweet de afgelopen week."

"Je weet nooit precies wat je verwachten kunt van je eerste wedstrijd van het seizoen" vervolgt hij. "Maar ik heb goed getraind. De gehele winter is volgens planning verlopen. Hopelijk kunnen we wat laten zien in de Tour Down Under, dat is ons plan. We zullen zien."

Na de Tour Down Under rijdt hij de Cadel Evans Great Ocean Race en vervolgens de Volta ao Algarve en de Tirreno-Adriatico. Daarna staan de Ardennen-klassiekers op zijn programma. Na zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik in 2016 was hij nooit honderd procent fit in die periode. Een knieblessure hield hem in 2017 uit zijn favoriete voorjaarsklassiekers en vorig jaar was de vorm niet optimaal na een sleutelbeenbreuk in Parijs-Nice. "Ik houd van de Ardennen-klassiekers. Daar hoop ik ook goed te presteren dit jaar. Dat is belangrijk voor mij. Al wil ik er staan in elke wedstrijd die ik rijd."

Poels hoopt verder de selectie van Team Sky voor de Tour te halen.

Foto: © Team SkyEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl