Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Dit geeft extra motivatie voor de eindzege'

Donderdag 15 augustus 2013

Elite men - Lars Boom glunderde in zijn eigen gemeente Vlijmen van oor tot oor. Dat hij de leiderstrui van Eneco woensdag op Schouwen Duivenland gemist had, was snel vergeten. Het aantrekken van het leiderstricot had hij bewaard voor zijn woonplaats.

"Ik was erop gebrand om de trui te pakken, maar wist dat het heel moeilijk zo worden toen de vluchters onderweg alle boniseconden in de wacht sleepten. Het was zaak om voorin te blijven richting de eindsprint en dat lukte goed. Graeme Brown zette me af in het wiel van Jurgen Roelandts van Lotto-Belisol en dat gaf me een ideale uitgangspositie. Dan moet je hopen dat er niet meer te veel overheen komen."

Sprinten

Sprinten deed hij vroeger vaker. "Maar om een sprint te winnen, dat wordt moeilijk. Maar als je ergens voor rijdt, geeft je dat wel motivatie. Plaatsing doet veel en ik kan dan in zo'n situatie ook lang mijn tempo vast houden. Als het had gemoeten had ik dit ook in - zeg maar - Nieuwegein gekund, maar dat het in Vlijmen was, heeft zeker ook geholpen voor mijn motivatie. Die trui heb ik hier toch maar mooi aan kunnen trekken voor het oog van al die mensen hier. Ik heb ervan genoten hoe vol het stond in Vlijmen, heb bij café Den Braai nog even naar de mensen gezwaaid, maar vervolgens me helemaal op deze finale gericht. Het is heel bijzonder om vijftig meter van je huis te passeren en door de straat van je schoonouders te rijden. Nu heb ik er met deze trui een tastbare herinnering aan ook en dit geeft extra motivatie voor de eindzege."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl