Kijk ook eens op

Volg onsDenemarken maakt zich op voor WK Veldrijden Bogense

Vrijdag 11 januari 2019

Offroad - De Deense organisatoren zitten in de afrondende fase van hun voorbereiding op het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense, iedereen in het kleine dorp in Funen kijkt uit naar de invasie van gasten op 2 en 3 februari.

Met nog drie weken voor de boeg is men in Bogense zo goed als klaar om duizenden bezoekers te herbergen in Bogense. "Gelukkkig kunnen we terug grijpen op de ervaring van het organiseren van een wereldbekerwedstrijd (november 2017) ruim een jaar geleden, toen zowel de UCI, de pers en het allerbelangrijkst de renners heel tevreden leken" zegt Per Olesen als hoofd van het lokale organisatiecomité.

"We hebben met het oog op het WK enkele kleine aanpassingen gedaan aan het parcours en ook hebben we nogal wat meer drinken en eten ingekocht in vergelijking met de wereldbeker."

"Momenteel zitten we er bovenop waar het gaat om te ondernemen acties op het gebied van accommodaties en transport. Zo hanteert een regionaal busbedrijf een goedkoop tarief voor acht euro per dag, zodat je de hele dag op het eiland Funen kunt rond reizen op hetzelfde kaartje."

De wereldbeker leerde de organisatie het verschil in behoeften tussen de Deense bezoekers en de aanreizende Nederlandse en Belgische supporters. "We weten precies wat de bezoekers verwachten en zullen daar meer dan klaar voor zijn. We hebben ervoor gezorgd dat eten en drinken tegen redelijke prijzen te krijgen zijn. Een glas met 0,4 liter bier kost vier euro, frisdrank 3 euro en koffie 2 euro" zegt Per Olesen.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl