Net geen top 10 voor Markus en Korevaar

Zaterdag 26 januari 2019

Women - In de Cadel Evans Road Race voor vrouwen zijn de Nederlandse rensters van CCC-Liv er net niet in geslaagd een top 10-klassering te realiseren. Riejanne Markus eindigde als elfde.

Haar ploeggenote Jeanne Korevaar legde beslag op de twaalfde plaats, goed voor de status van beste jongere. Wel werd Ashleigh Moolman namens het team van Jeroen Blijlevens vierde.

Het veld werd in deze eendaagse koers volledig uit elkaar gereden en kreeg Arlenis Sierra als winnares. De renster van Astana zag het Mitchelton-duo Lucy Kennedy en Amanda Spratt tweede en derde worden in Geelong.

Nicole Steigenga opende namens Be Pink de debatten met een aanval, maar nadat zij werd ingerekend, ontplofte de koers.

Bij CCC-LIv overheerste de tevredenheid.“We hebben het uitstekend gedaan”, zegt Jeroen Blijlevens. “Het was de bedoeling om Ashleigh Moolman Pasio goed aan de slotklim af te zetten en om Jeanne Korevaar daarachter zo fris mogelijk te houden. Als Ashleigh terug zou vallen, hadden we Jeanne nog altijd achter de hand. Samen met Riejanne Markus zat Jeanne in een groep van twintig rensters kort achter de koplopers.”

Blijlevens is tijdens het Australische uitstapje wijzer geworden. “Als ik onze laatste twee wedstrijden vergelijk met het optreden in de Santos Women’s Tour Down Under, dan zijn we er echt op vooruitgegaan. We hebben goed kunnen trainen en zijn individueel en als team beter geworden.”

Foto: © Sportfoto ArchiefEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl