Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chavanel wint tijdrit, Boom behoudt de leiding

Vrijdag 16 augustus 2013

Elite men - Lars Boom begint als leider aan het slotweekend van de Eneco Tour. De Belkin-renner werd tiende in de tijdrit rond Sittard-Geleen, op 20 seconden van ritwinnaar Sylvain Chavanel. Dat was net voldoende om zijn witte trui opnieuw aan te mogen trekken. Zijn voorsprong op Chavanel is nog vier seconden.

Boom had meer verwacht van de 13,2 kilometer lange tijdrit. “Ik ben heel diep gegaan. Het eerste gedeelte liep goed, maar in het tweede stuk heb ik te veel tijd verloren. Dat was het stuk dat naar beneden liep, maar ik had gewoon te weinig snelheid. Dus ik ben niet echt tevreden. Aan de andere kant, ik sta nog steeds aan de leiding. Dat was vorig jaar niet het geval na de tijdrit en toen ik won ik wel de ronde. We gaan het zien, morgen weer een nieuwe dag.”

Chavanel en Dumoulin op de hielen van Boom
Sylvain Chavanel liet in Sittard zien in vorm te zijn. Hij legde de tijdrit af in 16.04 en was daarmee vier seconden sneller dan de uitstekend rijdende Tom Dumoulin. Jesse Sergent werd derde. Sebastian Langeveld deed ook goede zaken met de vierde tijd: 16.10. Ritwinnaar Chavanel heeft zijn zinnen gezet op het eindklassement. “Ik ben al tweede geweest hier. Dat wil ik niet meer. De komende twee etappes liggen me goed. Een kleine Luik-Bastenaken-Luik en een kleine Ronde van Vlaanderen. Ik ga absoluut voor de eindzege. Wat ik denk van de vorm van Lars Boom. Hij rijdt de hele week al attent. Attenter dan ik in ieder geval. Zijn vorm is goed, al was ik vandaag de beste.”

Rijden voor winst


Ook Tom Dumoulin was zeer tevreden over zijn rit tegen de klok. "Achteraf vraag ik me af of ik het eerste stuk niet te veel heb laten liggen, ik wilde niet tot het gaatje gaan, omdat ik niet wist hoe mijn vorm was. Maar al met al ben ik tevreden over deze prestatie, in de volgende tijdrit kan ik wellicht rijden voor de winst."

Foto: Sportfoto.nl



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl