Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Futurumshop nieuwe sponsor Team Polaris

Zaterdag 16 februari 2013

Women - Futurumshop wordt per direct hoofdsponsor van Team Polaris. De ploeg werd eind vorig jaar opgericht om wielertalenten uit Nederland, Duitsland en Frankrijk de kans te bieden om in een ambitieuze omgeving, waar de nadruk ligt op hun ontwikkeling als topsporter, gezamenlijk toe te werken naar de Olympische Spelen in Rio.  

De basis van de ploeg bestaat uit het vijftal rensters Karen Elzing, Alie Gercama, Laura van der Kamp, Anouska Koster en wegkapitein Mascha Pijnenborg en teammanagers Danielle Lissenberg-Bekkering en Thijs Rondhuis.  Zij creëerden een omgeving waar ook andere topsporters-in-wording zich inmiddels thuis voelen. De ploeg wil namelijk ook de jonge Duitse rensters Stephanie Pohl (kersvers Europees kampioene puntenkoers op de baan), Mieke Kröger en Sarah Lena Hoffmann naar een hoger niveau tillen. De aanwezigheid van de Française Aurore Verhoeven en de Zuid-Afrikaanse Lise Olivier geven de ploeg een extra internationaal tintje. De jonge Janine van der Meer  en de nog relatief onervaren Mirthe Wagenaar uit Nederland maken de ploeg compleet voor 2013.

Polaris wordt met een gemiddelde leeftijd van 22,5 jaar veruit de jongste ploeg die staat ingeschreven bij de UCI. Team Futurumshop.nl debuteert in de  Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 23 februari en zal in alle wereldbekerwedstrijden en andere aansprekende wielerkoersen van start gaan. Teammanager Thijs Rondhuis kijkt uit naar het wielerjaar dat voor hem ligt: “Het is een voorrecht om te mogen werken met enkele van de grootste talenten van dit moment. Wij zijn ervan overtuigd dat wij als jongste UCI-vrouwenploeg onze plek af kunnen dwingen in het steeds professioneler wordende internationale vrouwenpeloton. Ik ben dan ook heel blij dat Futurumshop die ambitie kracht bij zet door hoofdsponsor te worden. Bij ons gaan presteren en leren hand in hand, maar we zullen onze sponsor eind 2013 ook zeker een aantal mooie resultaten kunnen overleggen. Die overtuiging hebben wij als management, maar die drive hebben de rensters zelf zeker ook. ”

Team Futurumshop.nl 2013: Karen Elzing (Ned), Alie Gercama (Ned), Sarah Lena Hofmann (Ger), Laura van der Kamp (Ned), Anouska Koster (Ned), Mieke Kröger (Dui), Lise Olivier (RSA) Janine van der Meer (Ned), Mascha Pijnenborg (Ned),  Stephanie Pohl (Ger), Aurore Verhoeven (Fra) en Mirthe Wagenaar (Ned)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl