Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slechts zilver en brons voor Oranje vrouwen (+video)

Zaterdag 02 februari 2019

Offroad - Nederland sluit de dag af met een zilver medaille voor Lucinda Brand en een bronzen voor Marianne Vos bij de vrouwen. De titel ging naar Sanne Cant die haar derde titel op rij pakte. 

Samen met Denise Betsema en Annemarie Worst gingen ze de finale in met vier Nederlandse vrouwen tegenover één Belgische. 

De Nederlandse vrouwen presteerden in de breedte bijzonder sterk, maar uiteindelijk waren zij niet tevreden met de plaatsen twee tot en met vijf voor Brand, Vos, Denise Betsema en Annemarie Worst. "Ik weet niet of ik de sterkste was vandaag, maar ik weet wel dat ik er niet uit heb gehaald wat erin zat. Het is heel erg balen, maar ik moet het er mee doen. In het begin van de koers heb ik misschien iets te nonchalant gereden. Op de loopstukken was ik sterker dan de anderen en voor het overige kon ik goed mee. Maar het was lastig om ergens het verschil te maken."

"Ik ben er niet tevreden mee, het is een mooie troostprijs. Dat geldt voor ons allemaal, maar we kwamen voor een oranje wereldtitel. We hebben als team geen echte grote fouten gemaakt, ik denk dat Sanne Cant een heel goede koers heeft gereden. Ze houdt het niet voor niets vol. Het was een uitslag die reprentatief was voor de wedstrijd, Sanne is een verdiende wereldkampioene."

Bondscoach Gerben de Knegt deelde in de teleurstelling van zijn team. "Ik heb hier ronduit een rotgevoel over. Sanne Cant was zeker heel sterk vandaag en maakte nul fouten. Maar als je Lucinda's wedstrijd terug kijkt, constateer je dat er meer in had gezeten. Lucinda was ook echt de enige die druk kon zetten. Ze had vanaf ronde twee of drie geen fouten moeten maken en Sanne Cant onder druk moeten zetten." Hij vond niet dat de oranje vrouwen het als blok hadden laten liggen. "Denise Betsema en Annemarie Worst hebben druk gezet vanaf het begin en Marianne Vos heeft een aantal keren een gat dicht gereden. Uiteindelijk viel het helaas niet onze kant op."  Over de junioren en beloften was hij tevreden. "Pim Ronhaar haalde bij de junioren zijn niveau, maar kwam net te kort voor het podium. Eerstejaars belofte Ryan Kamp reed een ijzersterke koers, waar misschien zonder lekke band meer had ingezeten. We wisten dat we in deze categorie hoogstens voor een medaille konden mee doen, ze kwamen er in beide categorieen dichtbij."

1. Sanne Cant (Bel), 2. Lucinda Brand (Ned), 3. Marianne Vos (Ned), 4. Denise Betsema (Ned), 5. Annemarie Worst, 9. Sophie de Boer, 25. Maud KaptheijnsEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl