Specialized-Lululemon wint WB Vargarda, Rabo tweede

Vrijdag 16 augustus 2013

Women - Specialized-Lululemon heeft de favorietenstatus waargemaakt door de WB-ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda te winnen. De wereldkampioenen op dit onderdeel - met Ellen van Dijk in de gelederen - bleven Rabobank-Liv/Giant 38 seconden voor. Orica-AIS eindigde als derde. 

Boels-Dolmans eindigde op een achtste plaats op ruim drie minuten van de winnaressen, Argos-Shimano werd elfde op 4.23. Rabo-ploegleider Koos Moerenhout was na afloop een blij man. De ploeg die vorig jaar steeds derde was achter Specialized en Orica eindigde nu op ruim een halve minuut van de leiders en had een comfortabele voorsprong op de nummer drie. "Dit is voor ons een beloning voor de tijd die we er dit jaar extra in gestoken hebben. We hebben natuurlijk goed materiaal en goede ondersteuning, maar verder hebben we simpelweg veel meer getraind op dit onderdeel. Op trainingskampen zijn de tijdritfietsen altijd mee geweest en we hebben verder een aantal specifieke trainingen ingelast. En dan moet het op de dag zelf ook nog lukken, je moet elkaar echt helemaal kapot rijden om samen die prestatie neer te zetten maar dat ging gelukkig." Ook Marianne Vos bleek goed hersteld van de kleine ingreep aan haar onderrug. Moerenhout: "Dat moet je natuurlijk ook maar weer afwachten. Een ploegentijdrit is niet het meest comfortabele onderdeel om maar weer mee te beginen, maar ze heeft geen last gehad. Dat is een extra opsteker voor ons." 

Top 5 lonkt voor Boels

Ook bij Boels-Dolmans was er tevredenheid over hun achtste plek. Ploegleider Danny Stam vond vooral de marge van drie minuten mee vallen. "Je hebt hier te maken met drie specialisten die elke keer op dat podium staan en daar ook veel aandacht aan besteden. Wij hebben ervoor gekozen om er niet specifiek op te trainen gedurende het seizoen omdat je nu eenmaal niet op alle paarden tegelijk kan wedden. Hadden we dat wel gedaan dan ontberen we in onze ploeg nog een aantal pure tijdrijders om voor het podium mee te doen. Maar dat geeft wel perspectief voor ons om met wat extra aanpassingen te denken aan een top 5 op het WK in Toscane. Dat zit er wellicht wel in."

Foto: © Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl