Kijk ook eens op

Volg ons7 pro continentale teams in Volta Limburg Classic

Maandag 04 februari 2019

Elite men - De Volta Limburg Classic heeft de komende editie zeven pro continentale teams en geen WorldTour-teams aan het vertrek.

De afgelopen twee edities ging er steeds een Pro-continentale ploeg met de zege aan de haal: in 2017 Nippo-Vini Fantini met Marco Canola, in 2018 CCC Sprandi Polkowice met Jan Tratnik. Toen waren er wel WorldTour-teams present.

 “We zijn zeer blij dat we een vergelijkbaar startveld als in 2018 kunnen presenteren. Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat er geen WorldTour ploeg heeft gekozen voor de Volta Limburg Classic. Echter, de WorldTour ploegen die aan de start verschenen de afgelopen twee jaren hebben toen ook geen rol van betekenis in de finale kunnen spelen. We zullen ongetwijfeld weer een talentvolle winnaar op het podium krijgen!”, aldus koersdirecteur Roy Packbier.

De Pro-continentale ploegen die deelnemen aan de Volta Limburg Classic 2019 zullen dit jaar geregeld te zien zijn in diverse World Tour-wedstrijden. Zo rijden vijf van de zeven pro-continentale ploegen ruim twee weken na Volta Limburg Classic de Amstel Gold Race. Verder zal Wanty - Groupe Gobert wederom actief zijn in de Ronde van Frankrijk, rijdt Roompot-Charles onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en heeft Israel Cycling Academy een wildcard gekregen voor de Ronde van Italië en Milaan-Sanremo. Bovendien zullen ook Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Vital Concept aan de start staan van enkele monumentale koersen. 

Het voorlopige deelnemersveld van de Volta Limburg Classic 2019 bestaat uit de volgende ploegen:

Cycling Team Wallonie-Bruxelles (België)

Israel Cycling Academy (Israël)

Riwal Readynez Cycling Team (Denemarken)

Roompot - Charles (Nederland)

Sport Vlaanderen-Baloise (België)

Vital Concept B&B Hôtels (Frankrijk)

Wanty - Groupe Gobert (België)

Development Team Sunweb (Duitsland)

Alecto Cyclingteam (Nederland)

Beat Cycling Club (Nederland)

Metec TKH Continental Cyclingteam (Nederland)

Monkey Town Continental Team (Nederland)

Tarteletto – Isorex SH (België)

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl