Kijk ook eens op

Volg onsGroenewegen wint slotrit Valencia

Zondag 10 februari 2019

Elite men - Dylan Groenewegen heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De Amsterdammer wist in de slotrit van Valencia nog nipt zijn tegenstanders te verschalken.

Hoewel Jumbo-Visma indruk maakte met het werken op kop voor hun sprinter, verliep de slotfase chaotisch. Pas op het allerlaatst wist Groenewegen de zege zeker te stellen door zijn wiel nog voorbij dat van Kristoff te duwen. Europees kampioen Matteo Trentin werd derde.

“Dit is een zege voor de gehele ploeg. Het team was vandaag heel erg sterk”, aldus Groenewegen. “Het was een zware finale met veel bochten en het tempo lag erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje te ver, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken. De ploeg heeft vandaag de hele dag op kop gereden en ik ben blij dat ik het voor hun heb kunnen afmaken. Voor mij is deze zege heel belangrijk. Die geeft vertrouwen naar de wedstrijden die gaan komen. Vandaag was zo’n moment omdat te doen. Het is niet alleen mijn eerste zege, maar ook de eerste voor de ploeg onder de nieuwe naam. Ik ben heel erg blij. De kop is eraf.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl