Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

IJzersterke Dumoulin leidt Eneco Tour

Zaterdag 17 augustus 2013

Elite men - Tom Dumoulin heeft in de zesde etappe van de Eneco Tour de leiderstrui veroverd. De jonge Nederlander van Argos-Shimano eindigde in de rit met finish op de Cote de la Redoute als vierde en neemt het wit over van Lars Boom, die niet met de besten meekon in de Ardennen.

Als 22-jarige begint Dumoulin zondag in de leiderstrui aan de laatste rit van de Eneco Tour. Een ongelofelijk knappe prestatie. Omdat hij nog zo jong is, maar helemaal als je bedenkt dat de Maastrichtenaar door een valpartij (met daarbij ook Philippe Gilbert) vandaag ruim een uur moest achtervolgen. Terug in het peloton reed hij meteen weer attent en zat hij mee toen de achtervolging op een vroege groep vluchters werd ingezet. Van die vluchters bleef alleen David Lopez Garcia over. Hij kwam met twee seconden voorsprong op Zdenek Stybar aan op La Redoute (die drie keer beklommen moest worden). Dumoulin sprintte naar plaats vier, op vier seconden van de ritwinnaar. “Ik moest van ver komen, maar na die val ben ik rustig gebleven. Al kostte het natuurlijk wel kracht. Ik heb mezelf verbaasd vandaag. Ik rijd in de leiderstrui, prachtig gewoon.”

Boom kan net niet mee
Voor Lars Boom was de Ardennerit te veel van het goede. Op de tweede doorkomst van La Redoute loste hij bij de groep met favorieten. Even keerde hij nog terug, maar daarna lukte het hem toch niet het tempo te volgen. De Belkin-kopman kwam op ruime achterstand binnen en zakt weg uit de top tien van het klassement. In die top tien staan vier Nederlanders. Naast Tom Dumoulin zijn dat Wilco Kelderman, Pieter Weening en Lieuwe Westra. Westra zat in de vlucht van de dag, maar kon in de finale net niet mee met Lopez. Hij eindigde als zevende en is nu zesde in de stand.

Foto: Sportfoto.nl



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl