Van Vleuten start in Omloop Het Nieuwsblad

Zaterdag 16 februari 2019

Women - Annemiek van Vleuten begint eerder dan verwacht aan haar seizoen 2019. De Gelderse wereldkampioene tijdrijden rijdt de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 2 maart.

Na haar val in de wegwedstrijd van het wereldkampioenschap in Innsbruck leek het einde van het voorseizoen de eerst mogelijke optie om te rijden. Ze brak daarbij haar knie. Maar Van Vleuten kon de afgelopen periode op training al weer lange duurritten aan. 

"Ik kon na acht weken weer op mijn fiets rijden, maar na zeven weken zat ik alweer op de hometrainer en de stadsfiets. Mensen trokken vaak de vergelijking met mijn blessure in Rio, maar dit was nog heftiger, er was meer schade. Mijn eerste doelen waren dan ook vooral revalidatiedoelen: mijn knie buigen, naar buiten gaan op de fiets. Ik ben er best trots op dat ik zes keer in de week naar de fysiotherapeut ging in die periode. Toen ik na de wegtrainingen geen last van mijn knie had, zei ploegleider Martin Vestby dat ik het Nieuwsblad kon rijden. Ik kijk daar naar uit om weer te koersen. De Omloop en de Strade Bianche zijn unieke wedstrijden om te kunnen rijden. Ik ga er naartoe om mijn ploeggenotes te ondersteunen."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl