Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin kraakt in laatste tien kilometer

Zondag 18 augustus 2013

Elite men - Tom Dumoulin heeft in de laatste etappe van de Enco Tour de leiderstrui verloren aan Zdenek Stybar. De renner van Argos-Shimano had geen antwoord toen Stybar  in de laatste tien kilometer wegreed uit het peloton. Met zijn tweede plaats in de eindstand mocht de Limburger toch tevreden zijn.

“Ik zat bij Stybar in het wiel. Ik kon hem gewoon niet volgen”, aldus de 22-jarige Maatrichtenaar. “Het is ontzettend jammer, maar ik kon gewoon niet beter.” Vlak daarvoor was Sylvain Chavanel er al vandoor gegaan met onder andere Wilco Kelderman. Meteen toen die aanval op de leiderstrui van Dumoulin onschadelijk was gemaakt vertrok Chavanel’s ploegmaat Stybar.

Stybar maakte de oversteek naar Ian Stannard, die op dat moment als laatste was overgebleven van de vroege groep vluchters. Op de Veste in Geraardsbergen liet Stybar ook Stannard achter en reed zo naar de dag- en eindzege. “Ik had niet verwacht dat ik zo sterk was”, aldus Stybar die eerder deze week ook al de rit naar Brouwersdam won. "We wisten natuurlijk wel dat Dumoulin gisteren heel veel kracht had verspeeld. Maar hij reed nog altijd sterk. Ik was er niet zeker vand at we hem er vandaag af zouden krijgen. Maar ik ben wel zo de koers ingegaan. Ik wilde me niet bij die tweede plaats neerleggen."

Boom pakt puntentrui
Lars Boom, de eindwinnaar van vorig jaar, finishte als derde in de laatste rit en veroverde daardoor op de laatste dag de rode puntentrui.

foto: (c) Sportfoto.nl/PETER DECONINCK



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl