Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vuelta rijdt 410 kilometer door Nederland

Woensdag 20 februari 2019

Elite men - De organisatie van de Ronde van Spanje heeft de routes bekend gemaakt voor de Vuelta-start van 2020, die begint in Nederland. In totaal worden 410 kilometers op Nederlands grondgebied verreden door de provincies Utrecht en Noord-Brabant. Niet minder dan 34 gemeenten worden in die drie dagen aangedaan.

De ronde start met een 23,7 kilometer lange ploegentijdrit door Utrecht. Gestart wordt bij de Jaarbeurs- waar ooit ook de Tour vertrok - en finisht in het stadscentrum. Na een technisch eerste deel rijden de renners over de Singel en de Maliebaan. Vervolgens voert de route naar Overvecht, waar de teams afbuigen naar Leidsche Rijn. Daar kunnen de toeschouwers de renners twee keer in actie zien. De finish is getrokken op het Jaarbeursplein. Urecht wordt op deze vrijdag de eerste stad die alle grote ronden ontving.

De tweede rit (183 km) start op zaterdagmorgen in het historische centrum van 's-Hertogenbosch. Het eerste deel voert langs de Zuiderwaterlinie. Nadat de grote rivieren overgestoken zijn, trekt het peloton naar de Grebbeberg, waar de eerste bergpunten in deze Vuelta geraapt kunnen worden. De Utrechtse heuvelrug voert de renners vervolgens naar Amersfoort waarna een lus door Utrecht wordt gemaakt. Het Utrecht Science Park is de finishlocatie van deze rit.

Etappe drie (194 km) zet de spotlights op West-Brabant. Na de start in het historische kasteel in Breda wordt de provincie anagedaan. De renners komen over de Brabantse Wal en doen wielerplaatsen als St. Willebrord, Alphen, Chaam en HOogerheide aan. Na 94 kilometer ligt de streep in Breda, voor de Chassé Theater.

Foto: © La VueltaEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl