Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BinckBank Tour begint in Beveren en Hulst

Vrijdag 22 februari 2019

Elite men - Beveren is de gaststad van de start van de BinckBank Tour 2019 op maandag 12 augustus. Die openingsrit wordt een echte grensrit door de polders en polderdorpen op de grens van Oost-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen. De aankomst ligt in Hulst, waar op zondagavond ook de ploegenpresentatie plaatsvindt.

De eerst rit van de BinckBank Tour, de enige UCI WorldTour wielerronde van de Lage Landen, loopt bijna uitsluitend over het grondgebied van de Linielandgemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Hulst. Het peloton krijgt na de start in Beveren ruim 167km vlakke wegen voor de wielen geschoven, door polderdorpen, langs Doel en de rand van de Antwerpse haven en flirt dus de hele tijd met de Belgisch-Nederlandse grens. 

Blikvanger wordt ongetwijfeld de meervoudige passage langs het Verdronken Land van Saeftinghe: een beschermd natuurgebied in het Schelde-estuarium, met maar liefst 3.600 ha. brakwatergetijdenschor, uniek in Europa! De Gouden Kilometer – mogelijk scherprechter in de strijd om de eerste Binck leiderstrui - ligt aan de watertoren in het Spaans Kwartier in De Klinge (Sint-Gillis-Waas), op 8,8 km van de finish in Hulst.

Op zondag 11 augustus in de vooravond wordt op de Markt van Hulst het volledige peloton voor de BinckBank Tour 2019 aan het publiek voorgesteld. Een week later, op zondag 18 augustus, krijgt de BinckBankTour zijn beslag in Geraardsbergen en kennen we de eindwinnaar.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl