Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint WB in Vargarda, Pieters wordt derde

Zondag 18 augustus 2013

Women - Marianne Vos heeft in Vargarda de voorlaatste wereldbeker van het seizoen gewonnen. De renster van Rabobank-Liv/Giant was mee met een kopgroep van elf en wist in de finale - waarin ze nog lek reed - de zege naar zich toe te trekken.

Emma Johansson eindigde als tweede, Amy Pieters werd derde. Ellen van Dijk (vierde) en Anna van der Breggen (vijfde) eindigen ook voorin deze wedstrijd, terwijl Roxane Knetemann en Loes Gunnewijk ook een plek bij de elf koplopers had weten te vinden. Vos verstevigde met haar winst de leidende positie in het WB-klassement. Er staat nog één wedstrijd op de rol: de GP Plouay in Frankrijk. Daarin kan ze niet meer achterhaald worden.

Lange sprint

“Een rustperiode heeft me goed gedaan. Dat merkte ik vrijdag al in de ploegentijdrit. Vandaag kwam nog eens de bevestiging. Dit doet me echt goed”, meldde Vos na afloop. "Door die bocht op 250-meter van de meet kon ik er een lange sprint van maken. En door mijn versnelling sloeg ik een gaatje en dat kon Emma niet meer overbruggen.” 

Knetemann sterk

Naast dat Vos blij was met haar eigen vorm, roemde ze het optreden van haar ploeggenotes. “De ploeg was uitmuntend vandaag. We hebben voortdurend controle gehad. Dat gaf mij de nodige rust. In de finale was Roxane berensterk. Dat allemaal bezorgde mij een overwinning, die heel belangrijk is voor mijn zelfvertrouwen.”

Pieters tevreden

Amy Pieters kon goed leven met haar derde stek na afloop. "Ik reed op zich een goede eindsprint, maar Vos en Johansson bleken gewoon sterker. Dit is een resultaat waar ik tevreden mee ben na een dergelijk zware wedstrijd." Pieters stond ook bij de Tour of Chongming Island al op het podium van een wereldbekerwedstrijd dit jaar.

Foto: © Sportfoto.nl

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl