Kijk ook eens op

Volg onsSter van Zwolle 2019 voor Vermeltfoort (+video)

Zaterdag 23 februari 2019

Elite men - De Ster van Zwolle is gewonnen door Coen Vermeltfoort. In de sprint bleek de renner van Alecto de snelste van het pak. Toch leek een massasprint lang niet de afloop van de Nederlandse openingsklassieker.

Een kopgroep van twaalf kleurde de koers. Al in het eerste koersuur reden Mitch Groot, Daan van Sintmaartensdijk (Alecto), Beau Duvigneau, Melvin van Zijl (Vlasman), Dennis van der Horst (Metec-TKH), Lars Loohuis (MonkeyTown), Dorus de Rijk (NWV Groningen), Jasper Plender (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Bryan Bouwmans (Jonge Renner), Jelle Nieuwpoort (Groot-Amsterdam), Gert-Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx) en Sander De Pestel (Lotto_Soudal) reden al in het eerste koersuur weg bij de concurrentie. 


Beau Duvigneau reed in Kampen weg en leek met een lange solo op weg naar de winst, maar zag zijn voorsprong snel slinken op de rondweg naar de finish. Timo de Jong van VolkerWessels-Merckx reed de Zutphenaar als eerste voorbij en probeerde zelf de overwinning binnen te halen. Maar het peloton was onverbiddelijk en Vermeltfoort bleef de snelste.

"Ik zat in een zetel richting de streep, we hadden twee renners voorin de koers. Op het laatst waren de helpers op voor de sprint maar ik pikte in bij de andere mannen en ging op 150 meter van de streep aan. De eerste klap is een daalder waard, ik ben heel blij met de winst." Zie verder ook de video onder dit verhaal.

Met Raymond Kreder (tweede) en André Looij (derde) stonden er twee renners van Trias-Mooi Jong op het podium bij Vermeltfoort.

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg 

Ster van Zwolle: 179 km

(nationale wedstrijd)

1. Coen Vermeltfoort (Alecto) in 3.59.25, 2. Raymond Kreder (Trias/Mooi Jong), 3. André Loooij (Trias/Mooi Jong), 4. Arvid de Kleijn (Metec-TKH), 5. Arne Marit (Bel/Lotto Soudal), 6. Tibo Nevens (Bel/Home Solutions), 7. Trystan Five (Bel/Home Solutions), 8. Johim Ariesen (Trias/Mooi Jong), 9. Daan van Sintmaartensdijk (Alecto), 10. Thibeau Verhofstadt (Bel/GM Recycling), 11. David Dekker (Metec-TKH), 12. Robin Blummel (VolkerWessels-Merckx), 13. Rick Pluimers (MonkeyTown), 14. Jasper Schouten (Allinq-IJsselstreek), 15. Jord Baak (VolkerWessels-Merckx)

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl