Volta Limburg Classic verdubbelt prijzengeld vrouwen

Maandag 25 februari 2019

Women - De organisatie van de Volta Limburg Classic laat weten dat het prijzengeld van de dameskoers meer dan verdubbeld zal worden.

Nieuw is ook de invoering van de Rabobank Bergprijs. In totaal zullen er op zeven beklimmingen punten te verdienen zijn voor het bergklassemen. De rensters werken 113 kilometer af, verdeeld over één grote lus en meerdere kleine lussen door de gemeente Eijsden-Margraten én een afsluitende lokale ronde door Eijsden. In totaal zitten er twaalf beklimmingen in het parcours. 

Ook in 2019 is de dameskoers van de Volta Limburg Classic gecategoriseerd als een ‘nationale wedstrijd’, wat betekent dat zowel rensters uit UCI-ploegen als rensters uit clubteams in hetzelfde peloton zullen rijden. Naast vele clubs hebben ook Boels-Dolmans, Team Sunweb en Parkthotel Valkenburg ingeschreven.

Bijzonder is dat de dames- én herenkoers ook dit jaar weer samen te zien zullen zijn op L1 TV. Er zal in deze unieke live-uitzending voortdurend geschakeld worden tussen beide wedstrijden, zodat de kijkers niets hoeven te missen van zowel de dames- als herenkoers. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl