Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Overijssel schrapt 'Hel van het Oosten'

Dinsdag 26 februari 2019

Elite men - In het routeboek van de Ronde van Overijssel 2019 staan een aantal opvallende wijzigingen ten opzichte van de afgelopen jaren. Zo is de ‘Hel van het Oosten’ geschrapt.

Uiteraard start ook de Ronde van Overijssel 2019 traditiegetrouw vanachter het grote hek bij het Parkgebouw in Rijssen, maar daarna gaat het dit jaar gelijk anders. Het traditionele ‘lusje’ door Rijssen is geschrapt, en de wielrenners rijden de eerste 6 kilometer geneutraliseerd. Dit is noodzakelijk om niet het maximale aantal van 200 wedstrijdkilometers te overschrijden. Na het uitrijden van Enter zal de Ronde van Overijssel 2019 daadwerkelijk ‘los’ gaan.

Geen ‘Hel’ en Westerhaar

Op zaterdag 4 mei 2019 doet de Ronde van Overijssel ook weer de gemeente Twenterand aan. Dit jaar is de route door Twenterand echter totaal anders dan in voorgaande jaren. Zo komen de wielrenners niet meer door Westerhaar. Wel is de karavaan dit jaar te zien in Vroomshoop en de Weitemanslanden. Daarnaast komt ‘Overijssels mooiste’ opnieuw door Vriezenveen, maar via een andere route dan in de afgelopen jaren.

Dat de Ronde van Overijssel Westerhaar niet meer aandoet heeft te maken met het feit dat de zogenaamde ‘Hel van het Oosten’ niet meer in het parcours is opgenomen. Voorzitter Michiel Vincent van de Ronde van Overijssel zegt hierover: “Voorheen waren dit hele slechte wegen, als ware het Parijs-Roubaix, en waren ze van toegevoegde waarde voor onze wedstrijd. De laatste jaren zijn de slecht begaanbare klinkerwegen tussen Westerhaar en Vriezenveen er echter opnieuw ingelegd. Daarom hebben we besloten dit deel van het parcours niet meer in het routeschema op te nemen, want de toegevoegde waarde is nu weg.” 

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl